azi Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Witajcie Mam w tej chwili trochę rozleglejszy temat na oku i chętnie bym się Was poradził. Jakiś czas temu kupiłem e39 528. Tak się złożyło, że dosyć często jeżdżę z nią do mechanika. Głównie kwestie silnikowe. Co nie wrócę z naprawy to za parę dni znowu coś wycieka spod silnika itd. Jakiś czas temu silnik się mocno nagrzał z powodu zwalonej chłodnicy. Znowu trzeba było wymienić parę elementów. Teraz patrzę, że znowu wycieka płyn chłodniczy - w sobotę kolejna randka z mechanikiem, Słowem never fucking ending story. Zastanawiam się, czy jest sens swapowania silnika. Chciałbym wsadzić 540 V8. Wiadomo, nadworna zasada, że jeśli dany model występował z danym silnikiem to się nie swapuje. No ale trafić na dobry nie zajechany egzemplarz e39 540 z dobrymi blachami i ogólnie w dobrym stanie to myślę, że parę miesięcy szukania i ładne 35000 na dzień dobry ( teraz mam rocznik 98 i nie chcę starszego ). Znowu kupię "nowy" samochód to będę w niego musiał wpakować na dzień dobry parę kafli, bo na bank coś będzie do roboty... Kończąc ten przydługawy post mam do Was pytanie - czy taki swap na V8 ma sens ? Wiem, że wtedy trzeba by wymieniać część zawieszenia z przodu, na bank heble itd. Chciałbym zmieścić się w 10000, jest na to szansa ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Loteria możesz kupić swap w gorszym stanie niż twój obecny silnik,odwiedż raz jeszcze mechanika i zobaczysz,wyciek płynu to nie jest jakaś mega poważna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Loteria możesz kupić swap w gorszym stanie niż twój obecny silnik tak też może być było brać moją 540i i wcale nie kosztowała 35 tysi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 tak też może być było brać moją 540i i wcale nie kosztowała 35 tysi :wink: I mieć oryginalnie v8 pod maską a nie żadnego szczepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azi Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Jak bym wtedy wiedział, że tak to będzie wyglądało to bym się nawet chwili nie zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi