swiety989 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 a więc tak ,dziś rano została sprawdzona przepływka przełożona z jego auta i błędy sond nadal wywala po samej jeździe na pb , dziś zauważyłem ze adaptacje stoją na 0 przy obu sondach . Wartość sonda integrator najpierw również stała na 0 po czym wzrosła do warości 66 i tak stała w obu sondach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety989 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 witam po raz kolejny w ostatnim czasie zostały wymienione obie sondy niestety zmiana nie przyniosła żadnej poprawy tzn. dalej wywala te same błedy 202,203 fuel trim bank 1 i 2 i oczywiście nadal to samo przy błędach "short circuit to battery +. Adaptacje krótko i długo terminowe stoją na 0 ,natomiast fuel control integrator w obu przypadkach bardzo się waha ,ale najdłużej pokazuję +66 na lpg jak i na benzynie nie ma żadnej różnicy zauważyłem dziś,że na 5,6 cylindrze korekty lecą ponad 2 tyś ,mam nadzieję ,że ktoś jest w stanie mi pomóc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Reset kompa samochodu i wyjeździj jeden bak na benzynie, zobacz wtedy błędy. U mnie na LPG zawsze miałem błędy 202 203, to co ktoś wcześniej napisał, bez wsadzenia sądy w wydech, samo ustawienie LPG na kompie nić Ci nie da. Auto leci na bogatej mieszance, a raczej błędnej mieszance. Swoją drogą 13,3V podczas pracy silnika to chyba trochę mało, powinno chyba być powyżej 14V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety989 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 robiłem dziś przy aucie i mam wątpliwości co do wtrysków od benzyny mianowicie zauważyłem ,że mają nr. [h=1]BOSCH 0 280 150 414 czy one na pewno pasują do mojego silnika ? może to też ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o pracę silnika.[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 BMWstore.pl - Nowe oryginalne części do wszystkich modeli BMW. wpisz win i poszukaj jakie powinny być. Jeśli są zielone to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety989 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 ok sprawdzone i wychodzi,że powinny być o nr0280150415 ,więc wychodzi na to ,że te które są zamontowane były w silnikach m50,m52 ale w e36 e34 ale nie w e39 , jaki wpływ mogą mieć na pracę silnika te wtryski które są u mnie ? już nie wiem gdzie szukać przyczyny moich problemów więc lecę po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Wizyta u dobrego gazownika powinna rozwiązać problemy. Powtarzam tylko sugestię niektórych kolegów, którzy udzielali się w tym temaciekuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi