Livin Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Pytanko do właścicieli cupejek. Macie problem z zamarazającymi szybami? Jak przywali mrozek moje szyby zamarzaja i nie da się ich opuścić póki nie roztopi sie lód. Aż strach zamykać drzwi bo szyba jest w najwyższej pozycji Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek71 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Polecam to na uszczelki, problem z głowy Przynajmniej u mnie znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ooo Panie mam ten sam problem od zakupu i nic nie wymyśliłem. Myślałem o wazelince na tą uszczelkę przy szybie ale nie wiem czy to dobry pomysł. Póki co odmrażacz i delikatne przebijanie lodu w szczelince skorbaczką metalową Murska lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Polecam to na uszczelki, problem z głowy Tylko w coupe uszczelki to nie problem...sama szyba u dołu przy listwie zbierającej robi problem bo przymarza :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek71 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Hmm, właśnie mi to pomogło w tym miejscu chociaż zobaczę, jak przyjdzie większy mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livin Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Tylko w coupe uszczelki to nie problem...sama szyba u dołu przy listwie zbierającej robi problem bo przymarza :bag: Dokładnie to Ja pamiętam, że nie miałem tego problemu na początku. Aż wziąłem i kupiłem nowe listwy zbierające (nówki z salonu) i magia zamaraznia się zaczęła:/ więc chyba coś nie teges jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja właśnie dziś poznałem ten problem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Jak mi przymarza to naciskamy szybę od boku żeby trochę odeszła od uszczelki, a do zamykania staram się ją lekko opuścić , oczywiście też stosuje ten K2 sil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael9091 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Dzisiaj również się spotkałem z tą sytuacją, pierwszy raz, myślałem, że szybę rozwaliłem jak zamknąłem drzwi gdy wsiadłem. Przełącznik szyb nie działał, wszystko przymarznięte. Dzisiaj sobie poradziłem w taki sposób, że poruszyłem szybą na boki i odpuściło, a dzisiaj było tylko -2/4 stopnie w nocy, więc boję się pomyśleć co będzie przy niższych temperaturach. Czy ten silikon w spray'u coś pomaga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 oczywiście też stosuje ten K2 sil Bastars jak go aplikujesz? Szyba w dół/górę? Jak z czystością szyby później bo wiadomo czasem trzeba otworzyć zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livin Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Takie manipulacje przy szybie w coupe to ja bym robił z duszą na ramieniu. Kiedy szyba jest zmrożona plus przymarznięta to naprężenia w szybie się zmieniają i może strzelić elegancko Lepiej chyba lać chemią i czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 No to ja mam jakieś lepsze szyby, bo robię tak od 2008:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja mam folię to się tak szybko nie rozsypie :mrgreen: Zakupiłem ten K2 jutro zaaplikuję tylko gdzie konkretnie i jak psikać? P.S. Ja właśnie dziś poznałem ten problem Jakby co to się z Tobą podzielę specyfikiem bo kupiłem dużą puszkę bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livin Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 No to ja mam jakieś lepsze szyby, bo robię tak od 2008:mrgreen: To będę tak robił jak coś będzie na Ciebie lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 To będę tak robił jak coś będzie na Ciebie lolol Nie ma problemu, biorę wszystko na klatę, a jak coś ...to mam wyebane:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Jakby co to się z Tobą podzielę specyfikiem bo kupiłem dużą puszkę bmw_1 Przetestuj, przetestuj i zdaj relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Szyba na pewno bedzie troche zabrudzona od tego, ale jak ta napsikasz na te uszczelki jak sie szyba chowa to po sylikonie splynie woda i nie bedzie sie zbierala, wiec nie zamarznie tak bardzo zeby szyba sie nie opuscila.. Ja sarowalem w tamtym roku gliceryna z apteki za 2zl. A w tym roku psikne sylikonem bo akurat mam w pracy. A co do pekanie szyby, to watpie bo u mnie zamek byl popsuty i po otwarciu drzwi sie szyba nie opuszczala 1cm w dol. I jak ktos wsiadal i zamknal to szyba haczyla o chromowane obramowki wyginajac sie przy ty. I nadal jest cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Dzisiaj użyłem tego silikonu na uszczelki drzwi oraz szyb. Wydatek to 9zł i zostało jeszcze pół puszki. Ciekawe czy zda to egzamin Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Pany powiem tak, silikon działa znakomiciekuog Dwa dni temu popsikałem uszczelki i na żadnym samochodzie (sąsiadów też) nawet nie ma szronu na szybach :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi