Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Szyby w coupe + zima

Livin

Rekomendowane odpowiedzi

Ooo Panie mam ten sam problem od zakupu i nic nie wymyśliłem. Myślałem o wazelince na tą uszczelkę przy szybie ale nie wiem czy to dobry pomysł. Póki co odmrażacz i delikatne przebijanie lodu w szczelince skorbaczką metalową Murska lolol

Tylko w coupe uszczelki to nie problem...sama szyba u dołu przy listwie zbierającej robi problem bo przymarza :bag:

Dokładnie to :( Ja pamiętam, że nie miałem tego problemu na początku. Aż wziąłem i kupiłem nowe listwy zbierające (nówki z salonu) i magia zamaraznia się zaczęła:/ więc chyba coś nie teges jest.

Dzisiaj również się spotkałem z tą sytuacją, pierwszy raz, myślałem, że szybę rozwaliłem jak zamknąłem drzwi gdy wsiadłem. Przełącznik szyb nie działał, wszystko przymarznięte. Dzisiaj sobie poradziłem w taki sposób, że poruszyłem szybą na boki i odpuściło, a dzisiaj było tylko -2/4 stopnie w nocy, więc boję się pomyśleć co będzie przy niższych temperaturach. Czy ten silikon w spray'u coś pomaga ?

Ja mam folię to się tak szybko nie rozsypie :mrgreen: Zakupiłem ten K2 jutro zaaplikuję tylko gdzie konkretnie i jak psikać?

P.S.

Ja właśnie dziś poznałem ten problem
Jakby co to się z Tobą podzielę specyfikiem bo kupiłem dużą puszkę bmw_1

Szyba na pewno bedzie troche zabrudzona od tego, ale jak ta napsikasz na te uszczelki jak sie szyba chowa to po sylikonie splynie woda i nie bedzie sie zbierala, wiec nie zamarznie tak bardzo zeby szyba sie nie opuscila.. Ja sarowalem w tamtym roku gliceryna z apteki za 2zl. A w tym roku psikne sylikonem bo akurat mam w pracy.

A co do pekanie szyby, to watpie bo u mnie zamek byl popsuty i po otwarciu drzwi sie szyba nie opuszczala 1cm w dol. I jak ktos wsiadal i zamknal to szyba haczyla o chromowane obramowki wyginajac sie przy ty. I nadal jest cala :D