xianoss Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Witam, zdarzyła mi się dziś kolizja, tir skasował mi bok auta. Chwilowo nie posiadam bmw, dlatego mówimy o boku toyoty corolli e12. Czy jest ktoś w stanie ocenić ile to jest roboty aby to naprawić(wycina się cały bok?) i ile orientacyjnie wynosi koszt naprawy czegoś takiego? Zastanawiam się ile mogę wyciągnąć od ubezpieczyciela(wina jest kierowcy tira). Porysowane i wgięte drzwi, zniszczony bok, zbity reflektor. [ATTACH=CONFIG]38085[/ATTACH] Edytowane 17 Listopada 2015 przez xianoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 moim zdaniem ok. 4- 4.5 tyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 nie wiem ile ta furka warta ale policzą ci szkodę całkowitą że naprawa jest nierentowna i dostaniesz z 4 tys za wrak auta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xianoss Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Na allegro podobne chodzą po ok 8-9 tys. A jak wygląda naprawa czegoś takiego, jak duży element się wycina?nie mam zamiaru naprawiać ale chce wiedzieć czy mi to dobrze wycenią. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Trzeba by było pewnie ćwiarę wstawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xianoss Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 moim zdaniem ok. 4- 4.5 tyś Trafna wycena, dostałem dziś kosztorys na 4500zł. ALE z rabatem toyoty 24% na części, naprawą drzwi zamiast wymianą(też są wgniecione lekko, ponadto w wycenie jest ze cały ich osprzęt przełożony ze starych), lakierowaniem klamki zamiast wymianą (lol). Także chyba podeślę wycenę do któreś z tych firm co dochodzą wyższych odszkodowań bo wydaje mi się że powinienem dużo więcej dostać. A no i wycenił że wymiana tego boku to 10h roboty i cena roboczogodziny blacharza to 50zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi