Chudy. Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam potrzebuje pomocy auto zgasło i nie daje żadnych znaków nie chce kręcić wyświetla ze lewarek skrzyni jest w położeniu D , do tego wywala temperaturę na maxa , znalazłem spalony bezpiecznik w tej skrzynce gdzie są kompy jest tam taka kostka na 5 bezpieczników pisze na niej motor steuerung coś takiego nie spisałem dokładnie . Spotkał się ktoś może z taka dziwna sprawa ? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Temperature pokazuje na maxa bo nie ma zasilania sterownik silnika, pewnie przez ten bezpiecznik. Rozrusznik nie kręci bo lewarek musi być w położeniu P, jak pokazuje inaczej to prwnie czujnik lewarka uszkodzony Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy. Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Z tym rozrusznikiem to mi też się tak wydaje ale z reszta to trochę powalona sprawa bo na początku auto zgasło i był tylko błąd skrzyni ale auto odpalalo fakt że jak by na parę garow chodziła ale dawała znaki życia i na D nie miała siły jechać ale na R było ok teraz kiedy wymieniłem ten bezpiecznik wyskoczył błąd silnika ta temperatura i nie pali . Dlatego zwracam się do was o pomóc bo nie mam pomysłu na tą dziwna sprawe . Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Skąd jesteś? Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 zobacz czy nie zaśniedziały wtyczki od kompa skrzyni/silnika... mi ostatnio się też przedziwne rzeczy działy i wtyczka od kompa silnika była cała zielona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy. Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Grzesiek2304 jestem z okolic Wołowa . Masz moze jakieś pomysły co tam mogło się skończyć albo gdzie szukać ? Dzięki z góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy. Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Dyziu oba kompy wymieniłem nawet na inne zamienialem ,kostki od razu też czyscilem i nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 pod kompem byłeś ? ale mówię tutaj porządnej diagnostyce DIS'em ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy. Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 No w tym problem bo na kopie nie ma konkretnych błędów było coś o braku informacji o położeniu przepustnicy i błędne dane o obrotach że niby na jalowym miała 50000 . Wymieniłem czujnik walka ,walu, położenia przepustnicy i żadnych pozytywnych reakcji z jej strony nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 zakładam że błędy sprawdzałeś INPĄ... DIS podaje test plan dla takich akcji i prowadzi za rączkę do kłębka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy. Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Auto było podpinane pod KTS boscha na całe nieszczęście stało się to w niemczech . Niemec podpiol i sie poddal więc raczej zostanie mi laweta i zwieść pszczółke do domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy. Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 I jak tam Panowie nie macie żadnych wecej pomysłów ? A może znacie jakiegoś magika który by coś poradził na ten dziwny przypadek ? Dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Przywieź auto to się podejme naprawy, bez auta można tylko gdybać Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy. Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Grzesiek2304 . Mam take pytanko bo widziałem na Twojej stronie że oferujesz dojazd do klienta . Czy była by możliwość żebyś podjechał w okolice wołowa z swoim DISEM i zdjagnozowal co ją boli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Możemy sie zawsze jakoś dogadać Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy. Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Auto już uruchomione okazało się że spalił się termostat i auto zglupialo bo sterownik silnika i termostat są pod jednym bezpecznikiem . Grzesiek2304 dziki za pomóc i poswiecony czas :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Sory za OT, ale gdyby nie Grzesiek to było by z nami krucho.:mrgreen: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Sory za OT, ale gdyby nie Grzesiek to było by z nami krucho. taka moja praca polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi