ice Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Po 4 latach znów zatakował mnie check engine w moim parchu (moje ulubione P0170 i P0173), zakładam temat by został dla potomnych. Link z błędów: http://img.ctrlv.in/img/15/09/07/55edcabea65ea.jpg Znam te błędy, P0170 i P0173 miałem je 4 lata temu, przez 5 miesięcy. Sprawdzane/wymieniane: cewki, świece, zmiany świec miejscami, wtryskiwacze, zalanie jakimś czymś do poprawy wtrysków, 2x u gazownika byłem, szukanie lewego powietrza i za każdym razem raz gdzieś na tydzień bład wracał niczym bumerang. I po 5 miesiącach parch padł całkowicie, i błąd pojawiał się za każdym razem po skasowaniu. Wtedy padło na Przepływka po wymianie do września tego roku check się nie pokazał. Dość historii ciekawe co tym razem niemiecka myśl technologiczna parcha kryje zapewne od nowa trzeba będzie sprawdzać od odmy poprzed wymienione wyżej do kolektora Dziś udaję się do Kamcia i rozpoczynam batalie z P0170 i P0173 Od pojawienia się znów Check Engine, nie jeżdzone na gazie. Może ktoś miał podobne przypadki, i się podzieli swoimi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Moze znowu przeplywka. Odepnij ja, skasuj bledy i pojezdzij tak. jak nie wyskocza bledy to masz winowajce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Dziś udaję się do Kamcia i rozpoczynam batalie już wiem dlaczego Ciebie dzisiaj z Michałem widzieliśmy w "parchu" a nie Twoją ładniejszą połówkę!:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Moze znowu przeplywka. Odepnij ja, skasuj bledy i pojezdzij tak. jak nie wyskocza bledy to masz winowajce. Odpięcie przepływki to nie za dobre posunięcie, jak cały samochód przejdzie w tryb awaryjny. Plan na teraz poszukiwanie lewego powietrza plus podniesienie softu w skrzyni + silniku już wiem dlaczego Ciebie dzisiaj z Michałem widzieliśmy w "parchu" a nie Twoją ładniejszą połówkę! Pilnujecie wyjazdu z osiedla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Post pod postem, mam nadzieje że mnie moderator mnie nie zestrzeli. Stan z parchem, check engine pojawiał się prawie odrazu po skasowaniu: Diagnostyka komupterowa (sondy, przepływka, nic wskazujacego na lewe powietrze, i ewidentna przyczynę pojawiania się błedów) + wymiana softu silnik/skrzynia (10 km więcej w parchu, od mocy aż karoseria trzeszczy). Serdeczne podziękowania dla Kamcio Mechanika sprawdzenie wszystkiego co mogło być, nie odnaleziono przyczyny błędu. Podjąłem ryzyko po poprzednich doświadczeniach wymiany przepływomierza (ewidentnego wskazania na niego nie było), aktualnie 3 dni od wymiany check engine się nie pokazuję. Olbrzymie podziękowania za pomoc i cierpliwość w moim truciu dla CzAkSs`a i jego ekipy, mam nadzieje że jeszcze coś mi naprawicie uklon_bmw Oby check engine nie pokazał się za szybko Edytowane 27 Listopada 2015 przez ice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi