yab Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Jakieś 15-20 tys. temu wymieniłem świece na 1-elektrodowe Denso K20TT. Czy jest sens wymienić je w najbliższym czasie na 4-elektrodowe (np. NGK BKR6EQUP)?[h=3][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek71 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 wg ostatnich szkoleń jakie miałem w pracy, nie ma sensu jeśli zalecane są do silnika jedno elektrodowe i jeśli modyfikacje silnika tego nie wymagają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popi_90 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Wydaje mi się, że świece spokojnie dadzą radę przez około 40 - 50 tys. km bez wymiany. Ja bym nie wymieniał U siebie mam irydowe Denso IK20 i bardzo sobie je chwalę (a mam LPG) - zrobiłem na nich jakieś 15 - 20 tysi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 wg ostatnich szkoleń jakie miałem w pracy, nie ma sensu jeśli zalecane są do silnika jedno elektrodowe i jeśli modyfikacje silnika tego nie wymagają niby 4-elektrodowe są zalecane. Ale żadnych niepokojących objawów nie mam w tej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Nikt mnie nie na mówi na 4-elektrody! Jak już tylko 1 elektroda i przerwa 0.7mm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dedykowane są 4 elektrodowe i kosztuja chyba cos kolo 180zł. Jak masz LPG to najlepiej jest założyc 1 elektrodowe (Denso na przykład 60zł). A co do wymiany, to bym sie nie sugerował jakimis wytycznymi. Swieca świecy nie równa (miejsce produkcji itp.) Jak coś Ci sie zacznie dziac z praca silnika to wymien. A z drugiej strony 60zł to nie tak duży koszt, więc można wymienic szybciej. Masz 3 komplety 1-eketrodowych za 1 komplet 4-eketrodowych. Użytkownik z bmw-sport (Toudi) ktory zaklada LPG polecił mi Denso 1- elektrodowe, pomimo iż do mnie dedykowane są 4- eketrodowe NGK. Założyłem i nic sie z autem nie dzieje. Różnicy też nie widze przed a po, bo chyba tamte były jeszcze dobre a osobiscie zrobielm 20 tkm na tamtych z LPG i dlatego wymieniłem zeby spac spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Jedno elektorodwe ale platyna albo Denso irydowe i nie ma nic lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregoryffm Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Z tego co widze, jest to najswiezszy temat dotyczacy swiec na Maxbimmerze, wiec zapytam w tym watku. Swiece jakiej marki, ewentualnie jaki konkretny model polecacie do M50? Auto jezdzi bez gazu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Ja u siebie w 1.9 bez gazu mam V-Line 20 BKR6EK NGK i jest git. Takie same świece ma mariusz13 w dupowozie z M50B20 w gazie i też jest malina bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Tak jak pisze Sajmonowski do M50 zakładaj NGK BKR6EK i będzie dobrze. Miałem 6 E34 z tym silnikiem i w każdym były te świece i nic się nie działo ani na LPG ani na benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_ Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Świece czteroelektrodowe mają to do siebie, że wolniej się zużywają. Nie podaje "czterech iskier" jak niektórym sie wydaje. Zawsze podaje tylko jedna elektroda. Po prostu wieloelektrodowość wydłuża o tyle czas pracy ile tychże elektrod posiada. Do V8 mam takie NGK i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi