abnamro Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Witam! Prawdopodobnie czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą :( Ubywa płynu w chłodnicy w tempie błyskwicznym i zaczął kopcić dość mocno na biało (wciąż, nawet na ciepłym silniku). W zwiazku z tym mam pytanie czy przy okazji tej roboty trzeba cos jeszcze zrobic/ wymienic?? I najważniejsze pytania..... Jakie są koszty?? auć....... I drugie równie ważne!! Mieszkam w Katowicach i jeszcze nie spotkałem fachowca... zawsze cos skopcili. Pomożcie prosze gdzie sie udać!! Poleccie kogoś!! (E30 1988 M40, 1,8i) Dzieki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Koszt okolo 1500zl wszystkie uszczelniacze planowanie glowicy itp, duzo roboty, niech robi to ktos kto sie zna a nie jakis franek w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duski79 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Witaj ABNAMRO jestem w podobnej sytuacji: kopci na biało, płynu ubywa i wali kompresje w układ chłodzenia. Głowicy jeszcze nie zrzuciłem ale chce ją zrobić na 5+. Co do warsztatu nie mieszkam w twoim rejonie więc nic ci nie poradze, ale daj zjak zrobisz. HEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 najlepiej spytaj ludzi z twoich okolic :mrgreen: http://www.vabikbmw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 na początku głowica do planowania i sprawdzenia szczelności[czy czasami niejest pęknięta :wink: ] u nas to koszt około 50-70 zeta.jeśli wszystko gra to uszczelka około 50-80 zeta i można zakładać.jeśli masz troszke pojęcia to sam to zrobisz albo poproś jakiegoś kumpla może ci pomoże :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnamro Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dzieki wszystkim za pomoc!! Do roboty wezme sie po 1 -szym. A jakie beda wyniki i koszta to napisze. Moze kogoś to zainteresuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 I wypadało by wymienić szpilki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi