skandalista Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 mam problem bo nie mam pojęcia jaki mam model silnika w papierach pisze jakiś smieszny numer tzn taki "206ed21663815" a na bloku w sumie to jeszcze nie sprawdziłem i moge sie czegoś dowiedzieć po tym numerze?? silnik siedzi w e30 ale nie jest tam od początku był przeszczepiony i podobno silnik jest z 96 roku za jakie kolwiek wsazówki dzięki aha gdzie moge znaleźć numery silnika?? w którym miejscu?? z kąd można ściągnąć książkę serwisową do e30 po polsku jeżeli istnieje taka i najważniejsze jakie powinno być ciśnienie oleju w silniku?? pytam ponieważ musze zmierzyć bo chyba panewki do wymianki mam. jeżeli ktoś się orientuje jaki koszt bedzie takiej naprawy był bym wdzięczny za info tzn chodzi mi o okszta wszystkich panewek(korbowody i główne), a i jezeli sie ktoś orientuje w cenie takich części jak pasek rożrządu komplet i sam pasek, wtrysk, pierścienie, za jaką kolwiek pomoc bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Witam! Klego Tu jest instrukcja obsługi di E30 w pliku Pdf. http://hopka.pl/z691 A co do silniko to mozesz sprawdzić Vin dekoderem na necie! np. tutaj http://www.e34.de/vin/ Pasek rozrządu cena w granicach od 50 do 100zł zaleznie od firmy Kompletny rozrząd na allegro jakieś 250zł Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skandalista Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 ale z kąd mam wziąć ten vinn?? książka sie nie otwiera do końca i dalej szukam numerów silnika bo pod kolektorem wydechowym nie ma a z drógiej strony jest strasznie ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 ale z kąd mam wziąć ten vinn??książka sie nie otwiera do końca i dalej szukam numerów silnika bo pod kolektorem wydechowym nie ma a z drógiej strony jest strasznie ciasno VIN jest to numer nadwozia samochodu masz go w dowodzie rejestracyjnym 7-em ostatnich znaków mówi wszystko o twoim samochodzie jak chcesz to na gg3084824 podaj mi numery i sprawdzę w ETK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoh85 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 VIN to numer nadwozia. Tutaj sprawdzisz: www.realoem.com A jaką masz pojemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 VIN jest to numer nadwozia samochodu masz go w dowodzie rejestracyjnym 7-em ostatnich znaków mówi wszystko o twoim samochodzie jak chcesz to na gg3084824 podaj mi numery i sprawdzę w ETK VIN to numer nadwozia. Tutaj sprawdzisz: www.realoem.com Zgadza się , że to wszystko sprawdzisz jeśli silnik jest oryginalny , a tutaj po przeszczepie ...... ciężko wyczuć :? Najlepiej jeśli podjedziesz do jakiegoś porządnego warsztatu , wtedy jakiś znający się mechanior odpowie na większość Twoich pytań <bmw_1> ps. Jak już się dowiesz o silniku , to napisz mi na gg , jakieś części się znajdą :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi