stoker83 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Witam, wiem że temat wielokrotnie wałkowany i analizowany ale jak dotąd nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Mój problem jest taki że autko pali mi w trybie wyłącznie miejskim, średnia w okolicach 26km/h (Wrocław) spalanie ni mniej ni więcej 15l,czy to dużo czy mało i czy mam się niepokoić? Bak 70L wystarcza na 500-540km trochę słabo :bag: W ramach ciekawostki dodam że trasa też nie powala bo jadąc 120-160 trudno zejść poniżej 9. Pan w Inchcape stwierdził że dopóki nie pali 30 i więcej to wszystko w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Zrób serwis olejowy, świece , filtry, masz automata ? mi e60 3.0d a automatem w mieście przy ostrym bucie brała 14, normalnie ok 10-11 w mieście, na trasie ok 7, średnia ok 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maajkii Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Tak jak chlebi. Mi E46 330D 184km po chipie na 221km 491nm i na przelocie od poczatku do konca palilo w miescie powiedzmy jezdzac dynamicznie około 11-12l. W trasie tempomat 130km/h Glogow-Warszawa Warszawa-Glogow zrobilem na pelnym baku i bylo prawie zero bo weszlo 68l paliwa. Podepnij auto pod kompa, dowiesz sie czegos wiecej moze przeplywka, egr, jakisz czujnik, polecam grzeska. Mialem problem z ktorym walczylem 2miesiace, Grzesiu znalazl w 15minut. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoker83 Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Tak automat, serwis olejowy był z 10tys temu że wszystkimi filtrami, może czas już zajrzeć, cały czas święci mi się kontrolka oil level sensor fault czy to moze mieć jakiś związek, poziom uleju na bagnecie w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Masz uwalony czujnik poziomu oleju, wymień go, e60 nie lubi jak cały czas jakieś błędy się palą, jesteś z wrocławia podjedź do Leo, albo Czaksa, znają się na rzeczy, mi Leo jak robił auto to okazało się że dwa wtryski leją, po wymianie minus 2 litry w mieście, SŁUCHAJ nie pali źle ale dobrze też nie .... a olej 10 tys jak przejechał to już pora w starszych autkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Witam jest ktoś. Katowic? Wymieniłem filtry. I zaczęły wariować obroty na biegu jałowym...sam podbija obroty.ponadto samoczynnie po odpaleniu uruchamia.sie.wentylator. Nadmiernie że kupiłem takie autko i jak się okazało po czasie co chwilę coś wychodzi.kolejnym błędem jest to że wymieniłem.kleme.plusowa...kleme ibs .nowy aku.i po odpaleniu kontrolka poduch i pasów(sygnał.nie zapiętych pasów jest) pomoże ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi