mmaarrcciinn Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Otóż problem jest taki że nieraz gdy odpalam samochód to czuję jak czarpie tak jak by świeca swirowala jakaś czy może kable przebicie mają.... Tak przerywa, jak przegazuje że dwa razy to się w miarę ustatkuje. I tak jest tylko na niskich obrotach koło 1000. Podczas jazdy sporadycznie, ale gdy już do tego włączę klimę to przy ruszaniu itp, zawsze gdy obroty niskie to czarpie, tak jak by ginęła iskra czy coś, świece... Nie wiem. A wyłączę klimę i się uspokaja w miarę.... Czy to może być woda którejś świecy lub wina kabli? Cewki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Sprezarka klimatyzacji obciaza motor, mechanicznie i elektrycznie dlatego podczas jej pracy objawy sie nasilaja po wlaczeniu wszystkich odbiornikow elektrycznych efekt bedzie podobny (alternator wtedy mocniej obciazy motor). Ale to juz tak na marginesie... Sprawdz błedy, i raportuj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Co do tego już dawno rozwiązane. Stawiałem na cewkę i trafiłem. Na 3cim cylindrze umierała. Wsadziłem nową i jak ręką odjął szarpanie.... Śmiga płynnie Edytowane 16 Listopada 2017 przez mmaarrcciinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireksz89 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Witam mam podobnie ale nie wiem czy to jest to samo, otóż idrive ustawione na ciepło, klimatyzacja jednostrefowa z przodu leci ciepłe takie słabe z tyły natomiast wali zimnym. Ogólnie auto niedogrzane na postoju fajnie ciepło leci ruszę od razu zimno i czy zrobię 20 km czy 200 to zero różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Ale gdy zmienisz w idrive na zimno to leci zimno czy dalej ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireksz89 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 idrive normalnie działa bo leci zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 A temperaturę sprawdzałeś w ukrytym menu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu_20 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Witam Odgrzeje kotleta Mam problem z moim nawiewem cieple idzie gora i dół Elektrozawor podmienionyi dalej tak samo Po sprawdzeniu woltomierzem napięcia na przewodach jest 5.7V cały czas obojętnie czy ustawie max zimne czy gorące Klima manual wiwc zawir pojedynczy a pacjent e61 A dodam jeszcze że poprzedni właściciel zmieniał już panel główny ale tez na uzywke Jak to.teeaz ugryźć Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) A ten elektrozawór pewne że sprawny? Może byś go rozebrał i będzie widać w nim czy nie szrot. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez mmaarrcciinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu_20 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Elektrozawór sprawny właśnie podłączyłem to na krótko do akui słychać i widać że grzybek się porusza a jak jest podłączone do auta to ani drgnie Dziwi mnie to stale napięcie na wtyczce jakby panel się zawiesił w jednej pozycji Można jakoś sprawdzić panel ? Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Jasiu_20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adiq Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Cześć, I mnie dopadł problem elektrozaworu w e60 z klimatronikiem - podwójny .Kupiłem od x5 identyczny tylko wtyczka z drugiej strony zaworów, czy to będzie działało poprawnie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cord1 Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Czy Jasiu_20 rozwiązałeś problem?wszyscy piszą o zawodach ilości gazu zmieniłem zawory na nowe z serwisu BMW i nadal nie działa tak jak należy napięcie nie zmienia się po przekręceniu pokreteł.ustawiam 20stopni na obu pokrętłach a w kabinie po chwili 30.wszystko na auto ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi