Soldierkosowo Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam wszystkich chciałem sobie właśnie kupić BMW E 36 pojemność silnika 2500 1992 r olej napędowy za 7600 zł . Jest ona sprowadzona z Niemiec także wiem tylko tyle że nie ma akcyzy i za to jest podatek ekologiczny i nie weim jakie ona spełnia normy emisji spalin Tutaj artykuł ( Pojemność silnika (w litrach, z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku) trzeba pomnożyć przez współczynnik ustalony przez Ministerstwo Finansów dla poszczególnych europejskich norm toksyczności spalin oraz stawkę wyjściową podatku ekologicznego wynoszącą na 500 zł. Współczynnik dla samochodów spełniających normę emisji spalin Euro1 przyjmuje wartość 7,3, dla Euro2 będzie to 2,8, dla Euro3 - 1,8, Euro4 - 1, Euro5 - 0,9. Jeżeli auto nie spełnia żadnej normy, współczynnik wyniesie aż 11. ) I chciałem się zapytać o ten podatek ekologiczny czy jest , jakie ten samochód spełnia normy spalin i ile by mnie to wszystko wyniosło . Dziękuje pozdrawiam i czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi