Hanasaki111 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Witam , Pytanie nie do teoretyków ale do posiadaczy s50b32 , jaki olej silnikowy ? Catsrol TWS 10w60 , valvoline Vr1 10w60 czy może coś z motula? Pozdrawiam Turek [h=1][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ja do s50b30 zalewalem valvoline vr1 i obecnie liquy molly 10w60.. Wydaje mi aie ze na vr1 mialem mniejsza temp oleju.. Z tego co pamietam nirmalna praca max 90 przy ostrzejszej jezdzie 110. Na LM mam o 10 stopni wiecej Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW-MANIAK Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Odradzam Castrola. Na jego temat słyszałem opinie z różnych źródeł że jest poprostu podrabiany na masową skalę. I zaznaczam że sam też go lałem i przeszedłem na Motula który bardzo dobrze czyści silnik, co sam zaobserwowałem. Jak LM i Valvoline nie powiem nie stosuje do siebie ani do aut klientów wszędzie leje motula i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanasaki111 Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 W takim razie Motul 300v 10w40 będzie odpowedni, VR1 castrol to 10w60 czyli chyba trochu gęstszy... Ktoś coś się wypowie jeszcze? Albo po prostu kupować castrola u atoryzowanego dealera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) ja leje tylko VR1 10W60 i polecam Edytowane 28 Października 2015 przez Broder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Valvoline Europe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 http://www.valvolineeurope.com/english/products/engine_oils/vr1_racing Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) https://www.motul.com/pl/pl/products/recommendation A VR1 10W60 to nie jest połsyntetyk? Edytowane 19 Października 2015 przez Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 jest ale wlasciwosci ma zapewne lepsze niz nie jeden full syntetyk Katalogowo np w UK zalecany olej do S50 to 5w40 , alternatywa 10w60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanasaki111 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Zmiana planu, wlewam valvoline vr1 10w60, zdam relacje jak tam temperaturka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanasaki111 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Przy normalnej jeździe na trasie do 180km/h trzyma ładnie 80-85 , natomiast przy miejskiej szybkobocznej jeździe nie wyskoczyło poza 95... Olej polecam jak najbardziej, po wymianie silnik tak jakby minimalnie ucichł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Piszesz o temp wody czy temp oleju? Edytowane 14 Listopada 2015 przez Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Zmienial olej wiec zgaduje ze chodzi jednak o temp oleju Poza tym taka zmiana temp wody byla by dosc dziwna.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi