litrer90 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Witam mam takie pytanie zastanawiam się nad zakupem ringów CCFL z allegro za 100zł do lamp xenon mam generalnie takie pytania 1.Czy podpinając pod postojówki trzeba dawać jakiś bezpiecznik między przetwornicą a postojówką? 2.słyszałem jakieś pogłoski ze ringi wywołały pożar samochodu czy tak niebezpieczne są? 3.zastanawia mnie kwestia przeciągnięcia kabli z środka lampy otworem od postojówek...skoro przeciągniemy to postojówkę musimy oprawka wyjąć..a ona ma uszczelkę więc zrobi się luka przez co lampa może parować?? 4. czy jeśli mam u siebie efekt taki,że w zimę po włączeniu ogrzewania przygasają mi światła w środku plus postojówki pulsują to ringi będą mrugały non stop? 5.Czy warto? jaka jest żywotnośc ringów? a jaka przetwornic? bo dodam jak zdejmę lampę założe np ringi i potem sylikonem skleje to nie uśmiecha mi się po np 3,4 mc znów lampę rozbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livin Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ad 4. Wydaje mi się, że przetwornica przefiltruje spadki napięcia ale nie jestem pewny. Ad. 5. Mi przez 5 lat spalił się jeden ring. Najczęściej padały mi przetwornice. Ze 4 wymieniłem. Nie rozumiem co chcesz sklejac silikonem? W e46 reflektory są składane w e36 są klejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litrer90 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 pytanie jak przeciągnąć kabel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Z tego co pamiętam to lampy są klejone w po lifcie,jak przyciągniesz kable otworami od postojowek to nic nie będzie Ci parowac, a co do żywotności to padają przetwornice raczej a nie sam ring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 1. Nic nie trzeba, wywali Ci tylko bład żarówek, chyba że zrobisz myk. Schowasz sobie świecące postojówki gdzieś tam w głąb silnika, albo odepniesz żarówki i w komputrze zrobisz, żeby nie sprawdzało żarówek. Wtedy nie wywali. 3. Mam zrobione tak jak napisałeś...raz mi lampa zaparowała, a jeżdze już ponad rok. Zawsze możesz rzeźbić z gumy jakieś zatyczki, zero problemu. 4.Te ringi mają specjalny dodatkowy przewód który podłączasz np do światełka w schowku i masz ten efekt że gasną powoli np jak zamykasz samochód, fajny efekt w 100% działa. 5.Chyba tylko coupe i cabrio musisz kleić, inne lampy e46 są bardzo ładnie rozbieralne na części pierwsze. U mnie (odpukać) żyją już ponad rok, jeżdzę 90% czasu na ringach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlas00 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 1.Czy podpinając pod postojówki trzeba dawać jakiś bezpiecznik między przetwornicą a postojówką? Nie 2.słyszałem jakieś pogłoski ze ringi wywołały pożar samochodu czy tak niebezpieczne są? o_O:bag: 3.zastanawia mnie kwestia przeciągnięcia kabli z środka lampy otworem od postojówek...skoro przeciągniemy to postojówkę musimy oprawka wyjąć..a ona ma uszczelkę więc zrobi się luka przez co lampa może parować?? nic nie jest klejone żadna luka [video=youtube;_tyCpvgJzJo] 4. czy jeśli mam u siebie efekt taki,że w zimę po włączeniu ogrzewania przygasają mi światła w środku plus postojówki pulsują to ringi będą mrugały non stop? Wymień akumulator ? 5.Czy warto? jaka jest żywotnośc ringów? a jaka przetwornic? bo dodam jak zdejmę lampę założe np ringi i potem sylikonem skleje to nie uśmiecha mi się po np 3,4 mc znów lampę rozbierać Mam 2 lata i jeszcze nic nie padło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litrer90 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 ok to mam ostatnie pytanko mam DRL aktywowane i xenony 4300k pytanie jak zamontuje ringi to po odpaleniu będą DRL+ringi się świecić czyli DRL żółto ringi biało... czy nie lepiej wyłączyć całkowicie DRL a po uruchomieniu włączać ringi? a jak się ściemni xenony? ale wtedy znów... xenony białe,ringi białe a drogowe będą w tle na żółto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlas00 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 wyłącz DLR po prostu ? żarniki kosztują 80zł ... więc po co oszczędzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litrer90 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 hmm czyli takie np Osram Cool Blue Hyper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlas00 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ori żarnik Philips D2S kosztuje 59zł + wysyłka ale nie ważne jak chcesz ringi to wyłącz DLR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litrer90 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 a czy jak kupie ringi.. to będzie błąd żarówki?? czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litrer90 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 hmm panowie a jak z tym mrugraniem ringów? jeśli są spadki napiecia i widac jak żarówka od pozycyjnych pulsuje (głównie w zimę) to ringi też będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlas00 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 litrer90 nie powinny mrugać bo miałem podobnie ,ze skokami napięcia i w ringach było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litrer90 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 hmm a czy z ringami jest tak..że czesto same z siebie mrugają... gasną itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlas00 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 na starych ringach ccfl tak mialem ale to byla wina przetwornicy ( przy kupnie auta mialem jakis ringi ccfl wlasnie) a potem kupilem nowy zestaw 4xccfl i 2x przetwornica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litrer90 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 no bo choruje na to jak nie kupie to krew mnie zaleje dla tego muszę :mrgreen: niech się dzieje co chce ale muszę to mieć :mrgreen: zwlekam 2lata juz głównie z tego,że w zimę mi lampy parują a lampy nigdzie nie pękniete..uszczelki nowe,klosze nowe itp itp sprawdzane xxxx razy ale jednak zaryzykuje.Bo miałem zamiast ringów brać jakieś H7 do 100zł ale jednak ringi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlas00 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 czekam na zdjęcia po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi