szocha1991 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Witam. Problem dotyczy poliftowego e46 320d. Auto do kilku lat w naszych rękach, nic nie zaniechanie, wszystko pod kontrolą zawsze. Od jakiegoś czasu auto odpala, albo nie...Nie jest tak, że sie męczy zanim zaskoczy, czy coś takiego, po przekreceniu kluczyka, albo odpali jak zawsze, albo sobie możesz kręcić i tak już nic z tego nie bedzie, wiec wyłączamy zapłon i wlączamy i tak do skutku. Oczywiście przy mechaniku jak na złosć wszystko git, świece sprawdzone, ok. Czy w stacyjce mogło się coś zepsuć? że np, nie zawsze kluczyk uruchomi jakiś niezbędny do uruchomienia pojazdu proces? Z wlasnych doświadczeń doszliśmy...chociaz nie wiem , czy teraz już nie szukamy dziury w całym, że czasem po przekręcniu kluczyka nie słychac jak pompa paliwa podaje paliwo, a mimo wszystko zawsze to było słychać (mamy tez drugie e46 więc łatwo porównać). Jak zdiagnozować problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pekezu Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ale rozrusznik kręci? Może bendiks nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny.b Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Witam. przerbialem podobny temat z tym ze u mnie wina leżała po stronie kostki która znajdowała sie w stacyjce.poczytaj o objawach i porównaj. Koszt niewielki i sam wymienisz. Szerokosci !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Rozrusznik kręci, co to ten bendiks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Może być tez wina pestki imobilajzera w kluczyku. Podmień kluczyki lub zakoduj nowy. ...by Tapapapapatatalaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pekezu Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Bendiks sprzęga rozrusznik z silnikiem, ale jak rozrusznik kreci silnikiem to nie było sprawy. Pompę możesz chyba sprawdzić w inpie, jak masz dostęp do interfejsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Dziś podmieniłem kostkę stacyjki, póki co działa, tzn na starej też ostatnimi czasu paliło. Także, teraz czekać, jeździć, sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 ja kiedys mialem w 320d ze na zimnym moglem krecic do upadłego i nie odpalił. Na ciepłym palił. Komp pokazał bład szybkosci wtrysku pompy. Okazało sie, ze to rozrusznik :lol: bym wtopil kupe kasy, gdyby kuzyn tego nie wyczaił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny.b Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Daj znać potem czy to jednak była wina kostki:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Tak, tak, odezwę się w temacie za jakiś czas, na razie cisza... żeby nie zapeszyć :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Będzie działać bo to jest własnie wina kostki. Czasem radio ma też problem, albo zapali się AIRBAG i inne elctro cuda Sam mam dylemat czy kupic 2 używki po 20zł czy 1 zamiennik z 2 letnia gwarancja. Nowa to koszt 277zł nr 6901961 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Ja tylko dobrze wyczyściłem styki w kostce i od dwóch lat działa bez problemu Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Czyli da się to rozebrać, wyczyścić i poskładać? Cool. No to nie wydam na to ani złotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Dokładnie tak, rozbierasz i czyścisz papierem drobnym np p1000, potem dobry kontakt do zabezpieczenia i śmiga następne wiele lat Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Września 2015 przez grzesiek2304 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Po kilku tygodniach beemka śmiga bezawaryjnie, więc potwierdzam że problem był w tej kostce :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi