zyto Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam, niedawno kupilem E60 i chce wymienić uszkodzony termostat. Nie mam dwóch lewych rąk więc mysle że sam temu podołam podpowiedzcie mi tylko jak zdjąc węże zaznaczone na ponizym obrazku żeby niczego nie połamać [ATTACH=CONFIG]36960[/ATTACH] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Na plastiku powinien być widoczny drut. Pod drut wkładasz śrubokręt i podnosisz go do góry do oporu, w ten sposób zwalniając zabezpieczenie. Przynajmniej w e39 tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 9 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Dzieki w sobote mysle że bede się do tego zabireał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Raczej to jest nakręcane bo tam niema zabezpieczenia metalowego jak w e39 ale niejestem pewien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Panowie pytanko, żeby nie zaśmiecać forum zapytam w tym temacie. Problem jest w temperaturze silnika na postoju i w mieście ładnie się nagrzewa do 90 stopni. Wyjadę autem w trasę spada do 75 stopni. Napewno któryś termostat. Pytanko bo obstawiam termostat główny a czy EGR tez daje podobne objawy czy na bank wymieniać główny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Tak daje dokładnie takie same efekty. Tego z EGRa łatwo wyjąć więc zacznij od tego Jak nie pomoże to główny Oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ok jutro wymiana oby to był EGR bo do głównego termostatu trochę odkręcania jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 A więc wymienione dwa termostaty główny i EGR. Teraz pytanko do posiadaczy E60 530d jaka jest prawidłowa temperatura silnika? Teraz po wymianie termostatów mam temperaturę 93 stopnie w trasie rośnie do 95 i przy 95 otwierają mi się żaluzje przed chłodnica i spada do 93 i tak się utrzymuje cały czas. Czy to aby nie za wysoka temperatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jest extra, tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAZo666GM Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Zerknij tutaj kolego https://www.youtube.com/watch?v=FH26_SGx_PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Filmik pomocny ale termostaty już wymienione. I na filmiku temperatura 86 to kolega sugeruje, że u mnie jest za wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Temperatura jest prawidłowa bo z tego co pamiętam jak wymienialem to termostat ma 88 stopni otwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Tak zgadza się temperatura otwarcia 88 stopni. No to jak tak ma być to ok. A termostat miałem jeszcze fabryczny a bynajmniej z tego samego rocznika co auto. Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 No problemo teraz powinna też ci mniej palić ale to chyba wiesz Oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi