CrisELdi Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Witam CHECK ENGINE delikatnie telepie samochodem na luzie silnik N52B30 e63/64 kontrolka CHECK ENGINE pojawia jak tylko zaczynam jechać po zgaszeniu i uruchomieniu i ruszeniu znowu się pojawia. Auto ma moc nie gaśnie i jedzie (cicho pracuje) obroty delikatnie falują koł 600. Jak prawidłowo zdiagnozować/odczytać błąd / w n INPA? (bo już sobie nabroiłem :?) Dziękuje pozdrawiam. Edytowane 5 Września 2015 przez 5oul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Temat rozwiązany problemem okazało się zanieczyszczone złącze na zintegrowanej cewce a dokładnie na główce świecy pierwszy cylindrze od zderzaka :mrgreen: Dzięki diagnostyce "grzesiek 2304" problem był widoczny na datelive w INPA, podmieniłem cewki miejscami,wyczyściłem wszystkie złącza , miałem kilka dni temu wymienione świece ale problem istniał od dawna... Autko wróciło do pełnej mocy, jest nie sam owitehappy_bmw Poprzedni właściciel aby ukryć tą usterkę wyłamał na liczniku diodę CHECK ENGINE i przy okazji uszkodził wskaźniki paliwa i temperaturę oleju... lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Myślałem że takie rzeczy tylko w polsce robią a tu prosze Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Poprzedni właściciel aby ukryć tą usterkę wyłamał na liczniku diodę CHECK ENGINE i przy okazji uszkodził wskaźniki paliwa i temperaturę oleju... bez komentarza... ludzie to mają czelność nawet w takich autach kombinować... w sumie to tylko w takim bo im droższe tym lepiej dla wałkarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 bez komentarza... ludzie to mają czelność nawet w takich autach kombinować... w sumie to tylko w takim bo im droższe tym lepiej dla wałkarzy... Jako ciekawostka: Ostatnio z Audi A8 mój mechanik z miejsca gdzie znajduje się kontrolka Check Engine wyciągnął 3 kawałki taśmy izolacyjnej :mrgreen: Bardziej cywilizowany mechanik mi się trafił ale zdziwienie było ponieważ pierwszy raz się z takim czymś spotkałem na żywo :bag: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi