CrisELdi Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 (edytowane) Witam Szuklem na forum tego tematu ale nie znalazaem :? Szukam dla swoje j wersji e63/64 630i Motor: N52B30N I czy to prawda iz pierwsza wymiana oleu odbywa sie po 160 000KM (lub wynikajace z czasu po 10 latch) a potem co 30 000KM tak wyczytaem z artykul o tych skrzyniach. 6HP26 Skrzynia automatyczna ZF Jaka mam model skrzyni? Polecane filtry, uszczelki i olej? Jak odbywa sie pomiar dolewanego oleju oraz uzupelnianie go? Pomocne narzedzia? Jaka to zrobic : [video=youtube;ZRrgmfM8VlQ] Orginalny olej to: ZF-LIFEGUARD FLUID 6 140zl (1litr) Zamiennik oiej: Ravenol ATF 6HP Fluid 56z (1litr) Filter uszczelki kit: MEYLE Dzieki pozdrawiam. Edytowane 1 Września 2015 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Siema, jak coś to sam wymieniałem filtr olej i kilka innych gratów w swoim automacie jak coś wal na PW to postaram się pomóc oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Ok dzięki za pomoc ... potrzebuje tylko wiedzieć jak mocno (Nm) potrzebuje dokręcić śruby na misce olejowej? Kupiłem zestaw MEYLE 7 ltyrów Long live OIL, uszczelka, miska z filtrem ... Nie wiem jak montować ten element na foto? Jakieś podpowiedzi? uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Odkrecasz łapę tylna skrzyni i pozwalają jej zawisnać na wale napędowym. Wcześniej jednak zdejmujemy miskę bo pod spodem będzie zawleczka która musisz odciągnąć aby wyszła ci ta tuleja do tyłu. No i jak już masz wszystko zrobione to wyciagamy ta przelotówkę do tyłu auta i wciskamy nowa. Jedna uwaga to taka ze nową trzeba dobić np gumowym młotkiem lub drewnianym trzonek aby doszła do oporu bo inaczej nie zapniesz zawleczki. No i uszczelke delikatnie olejem nasmaruj to troszke pomoże. Jak coś to mam chyba kompletną instrukcje na kompie. Pozdro Oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Podeślij mi instrukcje na PW lub "link chomika". I do czego to służy? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 https://docs.google.com/file/d/0B4e0gYqHZDpOTk51ZjBmallJTjg/edit?pli=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi