Markus9292 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Witam Od jakiegoś czasu auto mi się dusi, gaśnie nieraz byłem popytać po warsztatach i mówili, że może to być kat. Nawet dobrze bo i tak chciałem go wywalić bo fajny dźwięk jest po wywaleniu, mi się podoba innym może nie Silnik M54B22 ma 2 sondy? Jak to wygląda jak wywali się bebechy katów i zaspawa? Na kompie będzie tylko check się świecił czy będą większe problemy? Szukać warsztatu, który mi wywali kata i podłączy pod kompa, żeby oszukać sondy czy mogę wywalić katy i za jakiś czas pojechać pod kompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 W mojej 318i ktoś wcześniej wyciął katalizator. Dźwięk się zmienił i jest nieco głośniejszy. Również mam dwie sondy lambda i niestety błędy sond na kompie występują, nie mam możliwości ich usunięcia/ominięcia bo nie mam dobrego programu. Co do deski rozdzielczej check się nie zapalił ani razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Można włożyć emulatory sond za katem i błędów nie będzie. Poza tym tylne sondy są tylko kontrolne i nie powinny mieć wpływu na spalanie i prace silnika Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 M54 ma 4 sondy Mozna wgrac soft do sterownika silnika dla wersji norm spalin EU2 i wtedy dzialaja tylko 2 sondy przed katami. Wywala sie tez w tym momencie pompe powietrza wtornego i zaslepia egr. Zamiast wydlubywac i zaspawywac puszki po katach , montuje sie kolektory z m52 z e36, pasuja idealnie tylko trzeba kupic z portkami zeby wypuscic je pod auto i dospawac do reszty ukladu. Dzwiek? Ja sie jaram, mam wszystkie te mody u siebie w m54b22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi