michael9091 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 BMW E46 328 Ci manual Znalazłem, że stan oleju w skrzyni biegów sprawdzamy otworem wlewowym, ma być tyle, aby się przelewało. Tylko teraz pytanie jaki olej do skrzyni biegów najlepiej użyć. Co do tylnego mostu, jak sprawdzić stan oleju, oraz jaki olej wlać . Proszę o konkretne odpowiedzi, pozdrawiam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Na stronie motula znajdziesz jakie oleje możesz zalać do siebie, ja tak szukałem i zalalem tym co pisali Pacjent -e46 325 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Tu masz DIY jak wymienic olej i jest kilka zdjec. Jak obejrzysz zdjecia, to bedziesz wiedział gdzie znajduje sie u ciebie korek zlewowy. Operacja bardzo prosta. Jak masz kanal/ podnosnik to dasz sobie rade. BMW-klub.pl • Zobacz temat - [E34][EXX] Wymiana oleju w dyfrze/tylnym moście Nie pamietam ile oleju u mnie weszło w kiedys w e46 320d, ale chyba 1.1L 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Na skrzyni biegów musisz mieć naklejkę(chyba że odleciała) jakim olejem jest skrzynia zalana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael9091 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Dzięki Panowie za szybką odpowiedź. Tak się zastanawiam czy przy przebiegu 200-250 tyś. należałoby już taką czynność wykonać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Napewno nie zaszkodzi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Napewno nie zaszkodzi ;-) Dokładnie.Ja wymieniłem przy chyba 220tyś i jest nie duża ale jednak różnica.Biegi lżej wchodzą.Olej do mostu kwitnie mi w garażu pół roku i nie mam natchnienia żeby wymienić:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Jeszcze jedno.Śruba poziomu oleju i zarazem wlewu oleju w moście(dyferencjale)jest tak jak w skrzyni,prostopadle do spustowej,na imbus jak się nie mylę. Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez długi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael9091 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Okej, w sobotę będę jej szukał :mrgreen: Dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Na manualnej skrzyni masz napisane, że oleju się nie wymienia, ale weź to olej, na niej masz też naklejki kolorowe z nazwą skrzyni np. jak było u mnie jest MTF-LT2 i bodajże żółta naklejka, olej zalałem OLEJ PRZEKŁ. BMW PENTOSIN MTF2 LT1 LT2 75W-80 1,2L (5296313897) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko, że do mnie idzie 1.6l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Na manualnej skrzyni masz napisane, że oleju się nie wymienia bo producent nie przewidział że to będzie jeździć dłużej jak 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi