Skopster Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Hejo Chodzi mi po głowie pomysł na montaż ringów do e46. Oglądałem zdjęcia na forum i na internecie i efekty byly różne. Niektóre zamontowane były tak że światło z ringu waliło na cały odbłyśnik i wyglądało to co najmniej jak :bag: x100. Ale są też i zmontowane tak: [ATTACH=CONFIG]36693[/ATTACH] Efekt jest kozaki. Przeglądając zdjęcia wychodzi na to, że taki efekt "punktowego" ringu można uzyskać tylko przez black helle. W swojej coupecie lampy mam zwykłe bez ksenonu, jak polecacie zrobić BH na takich lampach. Malowanie odbłyśników, czy wstawianie krzyży? I co z niebieskimi i z przeglądem auta w tym pierwszym przypadku? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Ringi od chińczyków, a wszystkie są stamtą to dziwny temat. Tzn same ringi są ok, ja mam CCFL i światło jakie dają jest mega mocne. Ale uchwyty (klipsy) które niby miały mocować ringi do odbłyśnika to można sobie schować na pamiątkę po pasują średnio, ring giba się jak chce, na dziurach to i czuje że wkońcu by odpadł. Także jeden wieczór trzeba zarezerwoać na przymocowanie ringów po swojemu. Temat BH w lampie bez ksenonu to chyba najlepsze będą krzyże x4, plus pomalowanie wejścia do odbłyśnika dookoła (tam są takie żeberka) nie wpływa to na jakość światła a daje jeszcze lepszy efekt przyciemnionej lampy. Tutaj na zdjęciu to chyba ktoś po prostu walnął lampę folią i tyle. Jakość świecenie jest pewnie tragiczna (zwłaszcza w nocy), przeglądu na bank nie przechodzi, ale w sumie koszt zdarcia i założenia nowej folii jest niski więc można tak kombinowac Tylko, że chodzi też o to żebyś cos w nocy widział Tutaj masz moje fotki, przybliży Ci to o czym mówię: A tutaj jak ja zamocowałem ringi, rzeźba rzeźba i jeszcze raz rzeźba, ale po zlożeniu lampy wszystko trzyma się jak trzeba, a śladów po nieoryginanym montażu nie ma Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez szocha1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakk Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 czy wklady lamp mozna wyjac bez wyjmowania z lampy z auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlas00 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Hejo Chodzi mi po głowie pomysł na montaż ringów do e46. Oglądałem zdjęcia na forum i na internecie i efekty byly różne. Niektóre zamontowane były tak że światło z ringu waliło na cały odbłyśnik i wyglądało to co najmniej jak :bag: x100. Ale są też i zmontowane tak: [ATTACH=CONFIG]36693[/ATTACH] Efekt jest kozaki. Przeglądając zdjęcia wychodzi na to, że taki efekt "punktowego" ringu można uzyskać tylko przez black helle. W swojej coupecie lampy mam zwykłe bez ksenonu, jak polecacie zrobić BH na takich lampach. Malowanie odbłyśników, czy wstawianie krzyży? I co z niebieskimi i z przeglądem auta w tym pierwszym przypadku? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro Widze ,że wrzuciłeś bejke Viperskiego , Patryk tam bodajże założył CCFL i wnętrze lampy jest czarne.. ale samą lampe tzn KLOSZ malował jakimś spreyem , jak chcesz to Ci moge dać namiary to spytasz sam właściciela auta z fotografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Raczej nie, za mało miejsca, to trzeba mieć spokój i dużo miejsca. Ale spokojnie, może to wygląda strasznie, żeby rozebrać lampę a w rzeczywistości to taka umiarkowana trudność tego zadania, a efekt jest mega. Więc warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skopster Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 qlas00 chętnie skorzystam z kontaktu . Jak coś możesz dać namiar na PW. Nawiasem mówiąc patrzyłem na allegro ile kosztował by ewentualny swap lamp na xenona, gdyby chciał zrobić to zgodnie ze sztuką lampy+poziomowanie+moduł świateł+spryski wyjdzie coś koło 2 tyś, niemal że tyle co za kompletny m-pakiet zewnętrzny :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skopster Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Przeglądając dalej inne fora BMW znalazłem taką fotkę: [ATTACH=CONFIG]36695[/ATTACH] Efekt mimo zwykłej lampy jak na mój gust jest świetny, nie wiem tylko czy są tu tylko krzyże, czy malowany był też odbłyśnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 krzyże są... kup sobie 2 komplety koszt nieduży a efekt kozackihappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 podpinam się pod temat bo chcę zapytać czy ktoś ma zamontowane ringi RGB jak to się sprawuje itp...??? bo nie wiem jakie zakupić a widziałem jak takie ringi współpracują z jakaś apką na fonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 podpinam się pod temat bo chcę zapytać czy ktoś ma zamontowane ringi RGB jak to się sprawuje itp...???bo nie wiem jakie zakupić a widziałem jak takie ringi współpracują z jakaś apką na fonie Daruj sobie RGB.. Większej tandety nie widziałem jak już chcesz ringi to COB i nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi