Kamil_89 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Cześć, szukam dobrej anteny do CB radia, ktora bez wiekszych zakłuceń bedzie wyłapywać sygnał. Radio którego używam to president teddy. Ma ktoś antenę, ktorej zakup może polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 mam taki zestaw z anteną ml 145, mega zasięg, w drugim mam cb + antena florida, mała ale ma mocny magnes i też dobrze ściąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jak chcesz na magnes to dobra i nie droga będzie wilson 100cm zbiera git.A jeśli chcesz coś konkretnego to mocowana na stałe do masy bat 150cm będzie zbierał z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zakłócenia były, są i będą. Akurat to radio nie za bardzo pomoże odfiltrować cokolwiek. Co do anten to klasyka gatunku jest wspomniana wcześniej MLka. Na magnesie na środek dachu i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Co do zakłóceń to na radyjku lafayette ares cb działa super.Pewnie zasługa to wbudowane dwa filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 mam radio prezydent Johnny 2 i antenę Sirio długość koło metra i działa świetnie mogę antenę zapożyczyć jak chcesz sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Mam to samo radio i do tego antena president florida, bardzo mała bo ma 30cm a zasięg rewelacyjny, dużo lepsza od nie jednego dłigiego bata Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dzięki za opinie. Mam u siebie krótką antenę tylko nie wiem jakiej firmy, ale ściąga beznadziejnie, prawie nic mi nie wyłapuje, dlatego chcę ją wymienić na jakąś porządną, z której będę zadowolony. Dudek chętnie skorzystam z Twojej propozycji. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kiedyś jak używałem co to najbardziej zadowolony byłem z małej anteny president Georgia Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Po zamontowaniu warto udać się na strojenie koszt 10-20zł ale poprawi jakość i odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Moja antena była strojona już dwa razy i dalej słabo łapie na początku była zestrojona na 1,3, a teraz jest na 1,1 i lepiej się nie dało, dobrze łapie tylko jak się z kimś mijam, albo jak jadę w stadzie tirów. Dlatego chcę kupić porządną antenę żeby nie mieć problem z komunikacją. Bo CB to bardzo przydatne urządzenie. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dudek chętnie skorzystam z Twojej propozycji. PISZ pw LUB DZWOŃ 605971737 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Moja antena była strojona już dwa razy i dalej słabo łapie na początku była zestrojona na 1,3, a teraz jest na 1,1 i lepiej się nie dało, dobrze łapie tylko jak się z kimś mijam, albo jak jadę w stadzie tirów. Dlatego chcę kupić porządną antenę żeby nie mieć problem z komunikacją. Bo CB to bardzo przydatne urządzenie. Sam parametr SWR(FWS) to nie wszystko, a wiedza ekszpertów prowadzących serwisy CB potrafi załamać. Pomijam fakt, że nie jeden radioamator posiada w domu lepiej wyposażony warsztat niż Oni. Mam to samo radio i do tego antena president florida, bardzo mała bo ma 30cm a zasięg rewelacyjny, dużo lepsza od nie jednego dłigiego bata Te wnioski to na jakiej podstawie wysnułeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 dzisiaj powinna do mnie dotrzeć president florida to się wypowiem czy jest różnica na poczciwym unidenie 520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Na pewno będzie lepiej niż bez anteny lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 mam jakąś no name 1,5m czekam na małą ale coś kurier błądzi zobaczymy czy będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie będzie lepiej :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie będzie lepiej :4: Czyli nie firma a długość bata(jak by to nie brzmiało:mrgreen:) i dostrojenie tego ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Niech już będzie dla potomnych: Słaby zasięg anteny CB - możliwe przyczyny i rozwiązania problemu Łódź KONEKTOR i trochę po obcemu: VE2RMP Radio Group .:. VE2RMP & VA2RMP Repeaters: Mobile Antenna Placement Warto wziąć coś co jest anteną. President liczy sobie za markę. Wg. mnie Sirio jest lepiej wykonane od Lemma ale znowu trochę droższe. Są tez fajne anteny z Anglii :mrgreen: Dla fanów dużych rozmiarów: Thunderpole TANK WHIP 275cm 1/4 fali najdłuższa antena CB radio :: KONEKTOR5000.PL specjalistyczny sklep CB lolol Strojenie ma znaczenie. Nie każdy kawałek druta z cewką będzie anteną na pasmo CB. długi jutro jak będę wracał z Rudnej do domu to możemy się ustawić gdzieś. Obym tylko VNA nie zapomniał :lol: Wyślij mi nr telefonu na PW to Cie poinformuje o której będę jechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 na tej florida mam teraz gorszy zasięg za to szumów dużo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi