Tricz Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 no kumam. ale wiatrak wraz z modulem do wymiany bo kompresor klimy rozlacza i zalacza sie a tak nie powinno byc. Wiatrak jak nie działa to nie chłodzi czynnika chłodniczego w klimie. Ciśnienie rośnie do 22-26 barów komp odłącza wtedy kompresor żeby nie doszło do uszkodzenia układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Wiatrak jak nie działa to nie chłodzi czynnika chłodniczego w klimie. Ciśnienie rośnie do 22-26 barów komp odłącza wtedy kompresor żeby nie doszło do uszkodzenia układu. jestem po wymianie wentylatora z modulem uzywany z tymi samymi nr bmw co na starym wentylatorze. i tak: - klima dziala ale dalej sie rozlacza lecz juz z mniejsza czestotliwoscia niz wczesniej (wiec dalej jest cos nie tak), - na kompie byl blad wentylatora i zostal skasowany - komputer nie pokazal dodatkowych innych bledow np. czujnik temp. - silnik grzeje sie do 110 stopni na postoju - po wlaczeniu klimy na rozgrzanym juz silniku nie wlacza sie automatycznie wentylator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Najlepiej jak byś zrobił test wentylatora w Inpie. Sprawdź czy wentylator startuje przy początkowych mocach np. 10% mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Najlepiej jak byś zrobił test wentylatora w Inpie. Sprawdź czy wentylator startuje przy początkowych mocach np. 10% mocy. no wlasnie u mnie na inpie nie widze takiej funkji. mam tylko w sekcji silnika dde3.0 -> sterowanie -> sterowanie elektrycznym wentylatorem i po wlaczeniu tego jest komunikat sterowanie wentylatorem elektrycznym kontrolowane i wtedy nie zalacza sie wentylator ale rowniez nie ma opcji ustawiania sobie mocy ze np tak jak piszesz na 10% mocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 - dzis zauwazylem ze wentylator po wlaczeniu klimy przy tam 75 stopniach wlacza sie ale tylko na ok.5 sekund i tak do 90 a nawet ponad 90 stopni pracuje cyklicznie ale przeciez przez tak krotki czas (5 sek.) przeciez malo co schlodzi, natomiast po wylaczeniu klimy nie wlacza sie wogole a powinien dzialac przy 92 stopniach bez wlaczonej klimy - jak temp doszla do 105 to zauwazylem ze zwiekszyly sie obroty do ok 1.300 przez pare sekund takie byly i zaraz podczas tego cyrku wylaczyla sie klima na postoju w miescie na swiatlach . po chwili obroty spadly wylaczylem klime i wlaczylem za ok 2 min i dzialala normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Panowie mój kumpel ma tak, ze nie zalącza mu się wentylator na 1 biegu po włączeniu klimy (i ogólnie nie działa, startuje od razu z drugiego) Po podlaczeniu na krotko działaja oba biegi. Przekazniki sa dobre. Jakieś pomysły? Pacjent to bmw e36 1.8 IS 97 rok. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale on ma tam klimatrona z góry dziena za odpowiedz :)bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 czujnik temp wody przy glowicy wymieniony i dalej to samo. dzis przy 92 stopniach rozlaczylo mi klime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Macie jakieś pomysły . Może to nie jest winą wentylatora czy też modułu wentylatora. Byłem u mechanika i z kompa uruchomil wentylator ale na drugi bieg od razu. W jego kompie nie miał możliwości zmiany ustawień zeby uruchomił wentylator na dowolny bieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Podjedź do kogoś kto ma inpe, tam można uruchomić wentylator w zakresie od 10 do 90 %, sprawdzić w każdym zakresie np co 10% i będziesz miał odpowiedź czy wentylator jest sprawny Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Podjedź do kogoś kto ma inpe, tam można uruchomić wentylator w zakresie od 10 do 90 %, sprawdzić w każdym zakresie np co 10% i będziesz miał odpowiedź czy wentylator jest sprawnyWysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Mam inpe i nie mam takiej funkcji. No chyba że nie potrafię jej znaleźć. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Nie potrafisz znaleźć. Zakładka aktywacje w silniku Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 No i mam tam funkcje ogólnego włączenia wentylatora a nie ma wyboru na ile procent ma działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 temat zamkniety . kupilem nowy wentylator z modulem i wszystko dziala jak nalezy. ale dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi