danieltca Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 witam. od jakiegos czasu mam problem z klima. mianowicie gdy jade w trase na wlaczonej klimie (wiadomo sa wysokie obroty) to wszystko jest ok problem zaczyna sie gdy jezdze po miescie lub na postoju przy wlaczonej klimie potrafi rozlaczyc sie kompresor i odcina klime mimo ze jest caly czas wlaczona . jak juz sie rozlaczy to po chwili samo sie wlaczy i tak w kolko . w efekcie nie schladza auta i jest uciazliwe podczas jazdy gdy tak samo z siebie wlacza i rozlacza klime. mechanik stwierdzil ze moze byc problem z wentylatorem chlodnicy ale czy to on robi jakies zwarcie ze tak sie dzieje???? u mnie jest jeden wentylator elektryczny (do klimy i ukladu chlodzenia) z tego co wiem ma dwa biegi i pierwszy zalacza sie przy 92.5 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Oczywiście że może to być problem z wentylatorem. Jedź na kompa sprawdzić błędy i niech wysterują z kompa wentylator na wszystkich prędkościach Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Mam tak samo u siebie od wczoraj musze jechać podłączyć samochód Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Oczywiście że może to być problem z wentylatorem. Jedź na kompa sprawdzić błędy i niech wysterują z kompa wentylator na wszystkich prędkościachWysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka zauwazylem ze przy 93 nie wlacza sie wentylator a gdy wtedy wlacze klime to zaczyna sie kino z kompresorem ze wlacza sie i rozlacza w kolko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 a nie ma jakiegos czujnika ktory jest odpowiedzialny za prawidlowa prace wentylatora ?? moze wlasnie wentylator jest ok tylko czujnik jest walniety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Wtyczka wentylatora jest na 3 czy 4 piny? Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 U mnie wentylator nie dziala bo prawdopodobnie to cholerstwo się zepsuło Jadę jutro zobaczyć na szrot w moim mieście czy jest jakieś. E46 jak bd to kupię to i podmienie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 To "cholerstwo" to przyczyna 99% problemów z wentylatorem Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guess_who Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) To "cholerstwo" to przyczyna 99% problemów z wentylatoremWysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Od początku pisałem, że wentylator. U mnie zdechł całkowicie - przy sterowniku (tym cholerstwie o którym piszesz) oderwał się ze starości przewód napięcia (zaśniedziałe styki). Pewnie u Ciebie jest to samo. Zdemontuj wentylator, bo to 5 min roboty. Zdejmij plastikową osłonkę sterownika i zobacz co w trawie piszczy. U mnie wystarczyło wyczyścić styki i przylutować oderwany przewód. Samego sterownika raczej nie kupisz, bo jest wbudowany w obudowę wentylatora. U Ciebie widzę, że wisi, to może i odkręcisz do końca, ale pytanie czy odkręcisz od jakiegoś na szrocie? Wątpię. poza tym, nie wiem czy ktoś Ci tak sprzeda osobno. Ja przykładowo u siebie nie dałem rady odkręcić go od obudowy. Wszystkie śrubki przeżarte, łby poukręcałem Edit: ok, widać już na zdjęciu, że masz oberwane przewody. Więc już wiesz, co robić :mrgreen: Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez guess_who Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja sam odkrecilem ten sterownik. Pod warstwą tego żelu zabezpieczającego spuchla płytka i jest wypukłosc. Wiec zobaczymy co to będzie narazie jak jadę w mieście to raz na jakiś czas musze dać maks grzanie i otworzyć szyby żeby temperatura się utrzymała w pionie i nie wychodziła po za niego... Na zewnątrz 35 stopni a ja z grzaniem jadę... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Miałem to samo. Wentylator Ci się nie załącza, nie chłodzi czynnika klimy przez co rośnie ciśnienie i kompresor zostaje odłączony. Przyczyną był walnięty modów wentylatora, działał ale tylko na najwyższym biegu. Po wymianie wszytko jest ok. Możesz sprawdzić działanie w INPIE zadając test wentylatora od 10% do 90%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Wtyczka wentylatora jest na 3 czy 4 piny?Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka na 3 piny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dzisiaj udało mi się kupić na olx wentylator kompletny z modułem wentylatora za 50zl hehe dzisiaj go wymienię i zdam relacje Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Start pracy o godzinie 15.40 praca skończona o godzinie 15.50 i nowy wentylator cały założony. Klima chłodzi jak nowa Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 To u mnie chyba jest cos innego bo w miescie i na postoju słabo chłodzi. Dopiero przy 3 tys obrotach cos zimnego leci i jakos chlodzi. Ale temp wody caly czas jest na pion- nie wyszla nigdy po za, wiec wiatrak działa chyba dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 To u mnie chyba jest cos innego bo w miescie i na postoju słabo chłodzi. Dopiero przy 3 tys obrotach cos zimnego leci i jakos chlodzi. Ale temp wody caly czas jest na pion- nie wyszla nigdy po za, wiec wiatrak działa chyba dobrze. no to wlasnie u mnie jest podobnie. dziala ci przy 3 tysiach bo robisz pewnie trase i jest stala predkosc wiec ped powietrza schladza czynnik. natomiast na postoju u mnie przy 95 nie zalacza sie wentylator wogole a wydaje mi sie ze juz powinien. rowniez przy zalaczeniu sie kompresora wentylator powinien odrazu wystartowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 jestem w trakcie poszukiwan wentylatora do 320d 136KM i zauwazylem ze od benzyniaka jak i od poliftowej 320d 150KM sa bardzo podobne nawet wtyczka na 3 piny jest, lecz nie mam pewnosci czy jesli podlacze wtyczke to czy bedzie pracowal prawidlowo ten z benzyniaka czy z poliftowej wersji. ktos wie cos na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 no to wlasnie u mnie jest podobnie. dziala ci przy 3 tysiach bo robisz pewnie trase i jest stala predkosc wiec ped powietrza schladza czynnik. natomiast na postoju u mnie przy 95 nie zalacza sie wentylator wogole a wydaje mi sie ze juz powinien. rowniez przy zalaczeniu sie kompresora wentylator powinien odrazu wystartowac Jak odpalisz klimatyzację wentylator automatycznie się włącza Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Jak odpalisz klimatyzację wentylator automatycznie się włącza Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka no u mnie wlasnie tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricz Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 No to masz odpowiedz. Nie działają Ci niższe prędkości wentylatora. Czyli padł Ci modłów wentylatora. Auto nie przegrzeje Ci się bo jak temp. będzie stopniowo wzrastać to wzrastają też obroty wentylatora. Dochodzi do np. 103 stopni i wiatrak załącza Ci się na max obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 No to masz odpowiedz. Nie działają Ci niższe prędkości wentylatora. Czyli padł Ci modłów wentylatora. Auto nie przegrzeje Ci się bo jak temp. będzie stopniowo wzrastać to wzrastają też obroty wentylatora. Dochodzi do np. 103 stopni i wiatrak załącza Ci się na max obrotach. no kumam. ale wiatrak wraz z modulem do wymiany bo kompresor klimy rozlacza i zalacza sie a tak nie powinno byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jak odpalisz klimatyzację wentylator automatycznie się włącza Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka bez wzgledu czy silnik zimny po nocy czy nagrzany powinien sie wlaczyc automatycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Myślę że tak bo kwestia nagrzania silnika w lato to czasami kwestia mniej niż 7minut Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 No to masz odpowiedz. Nie działają Ci niższe prędkości wentylatora. Czyli padł Ci modłów wentylatora. Auto nie przegrzeje Ci się bo jak temp. będzie stopniowo wzrastać to wzrastają też obroty wentylatora. Dochodzi do np. 103 stopni i wiatrak załącza Ci się na max obrotach. a jest mozliwosc ze jakis czujnik odpowiada za to ze nie dziala na nizszych obrotach wentylator ?? czy bankowo padl modul i ta czesc nalezy wymienic i bedzie dzialac jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Na 95% to moduł jak coś ja mam działający wiatrak z modułem jakby co pisz pw co prawda z 1.8 w benzynie ale możesz sobie przełożyć moduł Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi