pablito23 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Witam potrzebuje pomocy do wyboru 4 gwinty ap fk tat i mts i pytanko który z nich ma najtwardszy tył czy wszystkie 4 to to samo ? Mam z tyłu ori zawias fele 17 cali 9 szerokości et 25 oponki 215/40 i trze jak jade w 3 ,4 osoby dlatego chcę wrzucić gwint chyba ze macie inne pomysły zeby było dobrze i nie tarło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Mts ma bardzo miękkie tylne sprężyny. Dużo osób śmiga na Tat. ...by Tapapapapatatalaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 trze jak jade Mam to samo na et34 i 225. JA wstawiłem w tylnie spręzyny po jednej gumie usztywniającej "3cm" na trytkę do dolnego zwoju. Nie klinuje to zwoju bo miedzy guma a sąsiednim zwojem jest ok 2mm luzu i tylko przy większej dziurze sprężyna opiera się o gumę. Dalej jest słabo więc wpadnie jeszcze jeden komplet gum. Ja mam z tyłu zwykle amory plus **** niżej od butli z LPG, myślę że MTS załatwił by sprawę. Możesz jeszcze przyklepać ranty w nadkolu - jeśli ruda ich nie zjadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Miałem AP z regulacją twardości. Tył był mega miękki i wysypał się całkiem po dwóch latach!!! Kupiłem MTS za 200 zł z gwarancją na 3 lata i jak na razie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Ja mam lowtec i tył tez miękki.. Jeśli nie masz zamiaru mocno obniżać samochodu to lepszym wyborem będzie bilstein b8 + jakieś twarde sprężyny do tego. Bo te tanie gwinty mają to do siebie, że przód ok, a tył miękki.. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviek Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 ogólnie to kup co chcesz na przód, a tył np od Stammka, ma do wyboru twarde i beton , twarde są już twardsze niż wszystkie firmowe ewentualnie celuj w coś z regulacją twardości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Np Marleya w dbtuning możesz kupić osobno twarde sprężyny z gwintu gp Racing i w ten sposób rozwiązać problem ...by Tapapapapatatalaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Jak wyżej, dzwon do Marleya, on Ci wszystko doradzi. Będziesz pan zadowolony Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Bo te tanie gwinty mają to do siebie, że przód ok, a tył miękki.. Dlatego taki ping- pong sie robi podczas jazdy? Musiałbym tył utwardzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Dlatego taki ping- pong sie robi podczas jazdy? Musiałbym tył utwardzic? Twarde odboje, a najlepiej to sprężyny, BC Racing o maksymalnej twardości albo customowe od stamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Aha to musze cos pomyslec bo nie dobrze mi po dluzszej trasie na wiejskich drogach Z reszta te główne tez nie sa za równe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Aha to musze cos pomyslec bo nie dobrze mi po dluzszej trasie na wiejskich drogach Z reszta te główne tez nie sa za równe Ale to tylko tył utwardzisz odbojami, a tego efektu podskakiwania tym nie wyeliminujesz.. Niestety tak zachowują się tanie gwinty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ale to tylko tył utwardzisz odbojami, a tego efektu podskakiwania tym nie wyeliminujesz.. Niestety tak zachowują się tanie gwinty. Aha Cóż.. pozostaje tak smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito23 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Możesz jeszcze przyklepać ranty w nadkolu - jeśli ruda ich nie zjadła Myślałem o tym tylko jak sie do tego zabrać żeby nie uszkodzić nic na zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Myślałem o tym tylko jak sie do tego zabrać żeby nie uszkodzić nic na zewnątrz ? Robi się to specjalną rolką. Przypadkiem nie rób tego młotkiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito23 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Robi się to specjalną rolką. Przypadkiem nie rób tego młotkiem.. Takiej rolki nie mam myślałem zeby ponacinać na paski i zaklepać delikatnie właśnie młotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Na pewno młotkiem wyjdzie elegancko ? Lepiej jedz do kogoś kto to już ogarniał i ma rolkę. ...by Tapapapapatatalaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Jak chcesz walczyć ze szlifierką to możesz wyciąć całe ranty z tego co się orientuję to niektórzy tak robią. Młotek bym sobie odpościł mimo że na YT znajdziesz filmiki z rolowania przy użyciu jeszcze mniej odpowiednich narzędzi, poszukaj kogoś kto ma rolkę to najlepsze rozwiązanie. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi