zad Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witam Mam problem z grzaniem się silnika M40. Wymieniłem już visco,. pompę wody i termostat . Teraz przyszła kolej na chłodnice , moja jest zabita i nie nagrzewa sie w całości . <bmw> Co wybrać, sprawna oryginalną używke czy nowy zamiennik z allegro, różnica około 100 pln ? http://www.allegro.pl/item172996779_nowa_chlodnica_wody_bmw_3_e30_3_e36_5_e34.html Chyba ze ktoś ma sprawna używaną to proszę o cynk. ps motor nie ma objawów uszkodzonej uszczelki pod głowicą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Niedawno miałem podobny problem - temp. dochodziła do czerwonego pola już po chwili (jeden cykl stania na światłach) Wymieniłem termostat - nic się nie poprawiło, potem pompa - dalej nic - potem visco - i już było spoko 8) (znzaczam, że wszystko funkiel nówka SACHS) Co do chłodnicy - wg mnie na częściach w tym układzie nie warto oszczędzać - ale z drugiej strony - jeśli chłodnica jest sprawdzona - to jest zakres pracy nie powinien się niczym różnić od markowej... Jeśli będziesz miał sprawdzone źródło używki - nie zastanawiaj się i bierz. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Witam Mam problem z grzaniem się silnika M40. Wymieniłem już visco,. pompę wody i termostat . Teraz przyszła kolej na chłodnice , moja jest zabita i nie nagrzewa sie w całości . <bmw> Co wybrać, sprawna oryginalną używke czy nowy zamiennik z allegro, różnica około 100 pln ? http://www.allegro.pl/item172996779_nowa_chlodnica_wody_bmw_3_e30_3_e36_5_e34.html Chyba ze ktoś ma sprawna używaną to proszę o cynk. ps motor nie ma objawów uszkodzonej uszczelki pod głowicą Pozdrawiam Spróbuj wlać jeszcze odkamieniacz , może to coś drgnie. Ale jeśli juz wymiana to raczej 100 nie robi dużej róznicy a masz nowe na gwarancji. Ps. może jest słabo odpowietrzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zad Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Odkameniacz nic nie pomógł, próbowalem K2 cooler flush i nic nie dało , chłodnica dalej zimna na środku . , Dzwoniłem do firmy rzekomo zajmującej się naprawą chłodnic,. stwierdzili ze jak jest zimna to zabita i nic nie pomoże .za to zaproponowali nową BEHR 450., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi