maku Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 siemka wszystkim. Mam problem z pracą silnika na benzynie. mowa o bmw 318 e-36 1991 . silnik szrpie nie chce wchodić na obroty nie ma wogóle mocy. mam też instalację gazową ale na niej pracyje idealnie. jedyny problem to taki że załącza sie powyżej 2000 obr. a niedługo będe miał problem z ich osiągnieciem na benzynie. nie wiem co jest grane dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba1 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 witam ja bym zaczol od podstaw wymiana swieczek filtra paliwa i jesli to nie pomoze to moze przewody ale wyglada mi to na filterek paliwa mialem cos podobnego i po wymianie wyzej wymienionych detali wszystko powrocilo do normy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 a ja bym zmierzyl cisnienie paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witam zacznij od wymiany filtra paliwa, sprawdzenia świec i przewodów! Pompy paliwa Pozdrawiam :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 zastanawiam się czy nie jest to pompka paliwa bo dłuższy czas jeździłem na oparach. tylko ze są momenty ze mu sie poprawia zobaczymy jak zmienie filterek. rok wszystko było ok a teraz zaczyna do mnie przemawiać piekny skrót BMW <bmw_1> :lol: [ Dodano: 12 Marzec 07, 20:37 ] a czy wogóle jak padnie pompka to da radę uruchomić silnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 w koncowym stadium zuzycia juz nie da sie odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 ja bym zaczol od podstaw wymiana swieczek filtra paliwa Jeśli na gazie chodz idealnie to świece czy przewody są sprawne :!: czy nie jest to pompka paliwa bo dłuższy czas jeździłem na oparach Jeśli jeździłeś na oparach to pompa mogła zaciągnąc syf z baku i filtr się zabił lub co gorsza pompa mogła się zatrzeć i się kończy. Proponuję zacząć od filtra, a następnie pompa,a tu jak sprawdzić pompę: http://forum.maxbimmer.pl/topics19/e30-problem-z-benzyna-vt3881.htm <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek666 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Spróbuj odłączyć na 10 minut masę akumulatora, co spowoduje reset komputera. Miałem coś podobnego i ten zabieg pomógł, poprostu komp nauczył się od kompa gazu złych parametrów mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Jak często jeździłeś na etylince :?: tzn. coś więcej niż odpalanie <bmw_1> Może wtryski siadają :?: zapieczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Filtr paliwa, pompka, wtryski. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007TS Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Miałem taki sam problem w swojej E30 nie mogłwm wejść na 2000 obrotów problem był w tym że miałem za mało paliwa w baku jak dolałem problem znikł teraz zawsze mam co najmniej 1/3 baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi