krystian 520I Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Mam problem z takim błędem 4501(SYSTEM EGR STEROWANY MAPF,ZBYT DUŻY PRZEPŁYW EGR NIE CIĄGŁY) ,pali sie cały czas check,auto jezdzi mimo to normalnie EGR wyczyszczony oraz był podmieniany,nic to nie dało,przewody od podcisnien wszystkie wymienione,na dniach bede podmieniał przepływomierz nie wiem czy to cos da;/ Mam pytanie co to moze byc ??? Czy z takim błedem mogę pojechac w trase 1000km??? bo taka mi sie szykuje na dniach;/Proszę o Pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 z błędem egr możesz jeździć i nic się nie stanie, sprawdzałeś i podmieniałeś zawór uruchamiający egr? masz tam jeszcze błąd zaworu przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) zawór uruchamiający,mówisz o tym od podcisnien co idzie do egr tez??jesli tak to nie wymienialem,tylko sam egr.a czy moze to byc np.przepływomierz czy nie spotkales sie?? Edytowane 14 Lipca 2015 przez krystian 520I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 przepływkę sobie odpuść, musisz sprawdzić czy zawór który otwiera podciśnienie do uruchomienia egr jest sprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jak to zrobic?? tylko podmiana?? Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 tak by było najwygodniej, możesz też podłączyć zasilanie i sprawdzić czy się otwieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Zeby sie dostac do tego zaworu musze sciagac kolektor? Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Podmienilem zawor zasysa dosc mocno ten przewod co idzie do egr ale nic to nie zmienilo :-( co zrobic Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz83wpr Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Udało Ci się rozwiązać ten problem? Mam to samo wymieniłem zawór i czujnik egr, nic to nie dało dalej pali się check engine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi