yapis Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam, mam problem z nieprzyjemnym zapachem, który pojawia się podczas włączania i wyłączania klimatyzacji. Jak się go pozbyć, bo powiem szczerze, że próbowałem ozonowania to pomogło na kilka dni i problem powrócił. Czynnik też wymieniałem to bardzo mało brakowało, więc myślę, że układ mam szczelny tylko jakiś grzyb osiadł i nie wiem jak go usunąć. Próbowałem też preparatem z wężykiem co się wkłada kanału dolotowego klimatyzacji i też nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Chudziutki z forum zajmuje sie klimą, pogadaj z nim moze coś Ci doradzi Ja tez walcze z tym smrodem bo po wylaczeniu to wali starym mopem. Ja poleciłbym Ci zrobic takie cos jak ja robiłem, i chyba musze zrobic drugi raz, ale dokladniej jakims lepszym specyfikiem. Buma Design -> czyli zdjecia naszych Beemek[radovanovic1]-e46-323ci-topasblau-28597/ Zobacz na 1 stronie wrzucilem zdjecia z prac. Na bmw-sport było DIY, z tego moze pomoze u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 A gasisz klimę wcześniej przed dojechaniem na miejsce aby wilgoć z układu odparowała ? Jeśli nie to będziesz miał grzyby i bakterie oraz smród :4: Żadne operacje czyszczenia itp. nie pomogą na długo. A pozbycie się tego smrodu też nie będzie łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 No właśnie nie wyłączam klimy przed dojechaniem na miejsce :-/ Wolałbym pojechać do jakiegoś specjalisty, który by załatwił sprawę raz a porządnie bo tak wywalać kasę na specyfiki, które tak jak Tobie Radovanovic1 nie pomogły to bez sensu myślę :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 To zacznij wyłączać klimę na tyle szybciej by wysuszyć parownik. Tymczasem wymień filtry przeciwpyłkowe, a jak to nie pomoże to jedź na odgrzybianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 A to znaczy na ile wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Na około min., to powinno wystarczyć by osuszyć parownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 i tak za każdym razem trzeba robić? Czy co jakiś czas wystarczy, bo powiem szczerze, że tak nie myśli się na ogół o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Zacznij od wyciągnięcia zwłok z bagażnika. U mnie też już zaczynają śmierdzieć bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Szkoda, że "tam" taki mądry nie byłeś lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Zanim dojedziesz do celu za każdym razem musisz wyłączyć klimę wtedy nie będzie tam rozwijać się dziadostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Będę mieć to na uwadze, tylko najpierw muszę pozbyć się tego syfu bmw_4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Działaj i potem opisz co robili,czym zlikwidowali komuś się przyda Edytowane 17 Lipca 2015 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Tez takie przyjemne akcje ostatnio czuje...chetnie poczytam;) ...by Tapapapapa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Więc dzisiaj wymieniłem filtr kabinowy i użyłem środka do czyszczenia klimatyzacji firmy plak i póki co nic nie śmierdzi, ale zobaczymy na dniach jak to będzie... Mam nadzieję, że będę mieć spokój na jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor1987 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 robiles ozonowanie? a robiles odgrzybianie ?? kupujesz puszeczke Motipa w sprayu do odgrzybiania klimy kupujesz drugi filtr kabinowy najlepiej weglowy i nie filtrona cos lepszego bosh/MANN wyciagasz filtr wkladasz rurke w te przestrzen gdzie filtr starasz sie przykmnac klapke od filtra kabinowego aby po wlaczeniu nawiewu wiatrak te pianke ktora rozpylasz pchal w nawiewy i nagrzewnice a nie na zewnatrz psikasz sekwencja po 5 sekund ustawiajac pokolei na szybke,na cialko,na stopki po polowie puszki robisz przerwe na kawe i wywalasz nastepne pol puszki wtedy robisz ozonowanie jak masz mozliwosc i powinien problem zniknac najlepiej robic co wymiane filtra kabinowego jezeli sam to robisz nie koniecznie ozon(chyba ze masz na wlasnosc) bo co bys z klima nie robil grzybkow nie pozbiedziesz sie niestety o samochod trze dbac srry za bledu jak sie znajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor1987 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 a propo filtrow dlaczego nie filtrona itp bo wiadomo gorsza jakosc ale chodzi bardziej o przepustowosc zatykaja sie my tego nie widzimy ale wlasnie to na filtrze najwieksze skupisko paskudow sie zbiera dlatego zalecane jest wymiana jego co pol roku nie dluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ano widzisz wcześniej miałem boscha ten węglowy, a teraz wymieniłem na meyle ale zwykły, bo skoro trzeba często wymieniać jak mówiłeś co pół roku to nie ma co wywalać na węglowy. A to widzisz dzięki za radę z tym psikaniem, bo wcześniej odgrzybiałem ale bez zmian w ustawieniach nawiewu. Jak nadal będę mieć nieprzyjemny zapach to spróbuję Twojego sposobu, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Jeśli chodzi o filtrona mogą być ale do oleju nie polecam bo przy wymianie wyglądał jakby go miało zassać taki skręcony więc olejowy tylko Mann,Bosch.Reszta może być z filtrona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 No więc, póki co smród nie wrócił i mam za sobą podróż nad morze, także zadowolony jestem i auto również się sprawdziło happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A co do pianki to psikając za dużo można narobić sobie problemów z elektroniką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi