matiswidnica Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Cześć nie wiem czy w dobrym dziale jak źle to proszę o przeniesienie Mianowicie mam w swojej e46. 43tu o pojemności 1.9 i brakuje mi mocy. Szukałem w internecie trochę na ten temat bo mi nic nie wiadomo lecz były tylko same posty z 2008 roku a mianowicie jaki jest koszt zeswapowania 2.5 do budy po 1.9 i co musiał bym wymienić i ile suma sumarum by to wszytko wyszło. Dzięki za każdą odpowiedz Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Sprawa jest prosta angoli pełno więc taki kompletny silnik max 2tyś polecam ci m52 2.5 czyli oznaczenie 323 w e46 ma 170koni i w e46 naprawde lata bardzo dobrze i jest ciut tanszy od m54 i mniej roboty bo nie trzeba zmienić pedału gazu na elektryczny tylko linke gazu trzeba zmienic , co do samego silnika to filtr powietrza lub stożek , zbiorniczek chłodnicy z dodatkowym wyjsciem na wode , elektryka to tylko podpiecie kostek przy kompie i nic więcej (chyba ze miałes tempomat to trzeba kabelek do kompa podpiąć bo w m43 jest osobny moduł , most można zostawić kwestia upodobań i oczywiście wydech tez kompletny , przy ogarniętym mechaniku i jak niema złośliwych zapieczonych śrub kwestia swapu to jeden dzień :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jeszcze komputer z ews i oczywiście kluczyk z pilotem nie żadna pestka czy kluczyk matka bo e46 to nie opel i nie ma miejsca na ten transponder a cały wkład bez problemu przełożysz i zamykanie zakodujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Ok czyli ile to będzie $$ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 polecam ci m52 2.5 czyli oznaczenie 323 w e46 ma 170koni i w e46 naprawde lata bardzo dobrze i jest ciut tanszy od m54 i mniej roboty bo nie trzeba zmienić pedału gazu na elektryczny tylko linke gazu trzeba zmienic Przecież w e46 były silniki m52tu, a tam podobnie jak w m54 jest elektroniczny pedału gazu. Jesli na lince to tylko silniki przed 09.98 czyli na pojedynczym vanosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Mati 1500zł silnik 300zł skrzynia pewnie ze 200zł jakies pierdy no i mechanik w 3 koła myślę że można ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Hmm pomyślę pomyślę Czyli przy silniku 2.5 nie musze zmieniać tarcz hamulcowych na większe? Kolega vegito pytał się ogarnietego mechanika to powiedział mu ze za wymianę silnika 3000zl wiec teraz by wychodziło ponad 5.500 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 3k to dużo, gdybyś mieszkał bliżej to zorganizowałbym ci to za 1200-1500zł Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Kolega vegito pytał się ogarnietego mechanika to powiedział mu ze za wymianę silnika 3000zl chyba ogarnięty ale wyciąganiu kasy :4: , swój silnik sprzedaż spokojnie za 1000zł bo one często padają , tu masz link do silnika Silnik Bmw e46 323 Namysłów ? OLX.pl (dawniej Tablica.pl) , jak byś szukał silnika to tylko z e46 bo w e39 były inne łapy miska olejowa smok wiązka silnika bo komp jest w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Ok dzięki wielkie ja sobie to spokojnie przemyśle i chyba się zdecyduje Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi