Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Georgii Opublikowano 1 Lipca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Koledzy chciałem przedstawić prosty i zarazem tani patent,który uchroni większość pomp wspomagania przed szybką śmiercią Napisałem większość bo niektóre zbiorniczki mają drobne sitka i patent nie zadziała. Kupujemy magnes neodymowy z dziurką i zaczepiamy go robiąc małą dziurkę w miarce płynu na końcu tak aby cały był zanurzony w płynie ATF Po krótkim czasie wyłapuje syf tj.opiłki,ziarenka metalu z magla i pompy wspomagania dzięki temu mamy czysty płyn wspomagania i nie mamy w układzie syfu. Na próbę zrobiłem takie coś na tyrytytkę ale różnie z nimi bywa lepiej zrobić to na kawałku drutu będzie pewniej a i drut będzie zbierał syf. Wystarczy mały magnes średnicy 1-20mm z dziurką i będzie działać. Takie z dziurką znajdziecie na alledrogo z przesyłką koszt jednego dobrego browarka. Nie polecam wrzucać magnesu bez dziurki bo może przytkać odpływ-dopływ do zbiorniczka i tragedia będzie. Już po jednej trasie będziecie mieli drobinki czy opiłki Polecam najpierw wymienić płyn na nowy,a syf i tak się pokaże przecież opada na dno jak pompa nie pracuje bmw_1 Dodam jeszcze,że magnesy stosuje się w korkach od oleju w misce czy skrzyniach aby właśnie wyłapywały opiłki metalu. Wklejajcie tu foty po zastosowaniu ile syfu wyjmiecie na magnesie. Edytowane 1 Lipca 2015 przez Georgii 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Zrobie to u siebie tylko kupie nowy płyn BTW- jak komus cieknie spod korka od zbiornika plynu wspomagania to mam Oringi. Nie są to ori, ale grubosc ta sama, ale mniejsza srednica. Nie ma problemow z załozeniem. U mnie na razie jest sucho Jak za jakis czas bedzie sucho to mozna sie do mnie zgłaszać Mogę wziąc na spota albo wysłac najtansza przesylka jaką sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Jak okrągły oring to piszę się na 1sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Taki oring Jak kto bedzie chetny to pisac w tym temacie albo na priv. Ale rozdam dopiero jak mój sie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Jak się sprawdzi biorę jeden. Magnes się sprawdza więc warto założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 No magnes musze zamowic na alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Jak widać magnesik zbiera ładnie opiłki. Płyn wlany nowy i tak był zasyfiony teraz jest czysty Polecam zabieg pompa,magiel odwdzięczą się dłuższą pracą bmw_1 Ps.tylko nie dawajcie opaski ale powieście magnes na drucie stalowym lub miedzianym będzie pewniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Touras Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Ciekawy patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Georgii jakie wymiary ma ten magnes? Bo na Allegro jest kilka rozmiarów i nie chce zamowic za małego bo moze byc za słaby, w co wątpie Albo, ze bedzie za duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 No właśnie jakie wymiary? z chęcią zamówię sobie magnes aby przedłużyć życie mojej pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Panowie magnes neodymowy z dziurką wymiar 20 max 25mm średnicy ale 20mm wystarczy i nie patrzcie na pierwsze foto bo to prototyp na tyrytytkę.Trzeba dziurkę w miarce zrobić na dole tak pół centymetra od końca miarki i wiercimy na przeciwko rozcięcia w miarce więc wystarczy jedna dziurka.Potem przeplatamy drut z magnesem skręcamy drut kilka razy,nadmiar ładnie odcinamy i niech sobie wisi luźno pod miarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Magnesik zamówiony Wziałem 20mm srednice z otworkiem 7/3. Wydaje mi sie, ze da rade Jak zamontuje to wrzuce foty, czy coś zebrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Na początku jak go będziesz miał na drucie to poruszaj nim w zbiorniczku zobaczysz ile nazbiera...Przez tydzień codziennie było tyle samo syfu po ponad tyg.nie ma już Ale zawsze jakiś paproszek przyciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zrobie jak piszez We wtorek powinien byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi