zawa151 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Witam mam problem z moim bmw e36 1.6 m43 mianowicie po odpaleniu obroty pare razy zafalują po czym sie uspokajają i tak przy karzdym odpaleniu i wydaje mi sie ze wiecej pali acz kolwiek moze to byc tylko moje przesadne wrarzenie to ze wiecej pali oraz to ze spaliny bardziej paliwem czuc tak jak by zbyt bogata mieszanka sonda lambda jest ok paliwo mi nie ucieka podejrzewam przepływomierz jak ja sprawdzic?? Moze macie jakies pomysly co to po dodaniu gazu tez obroty ze 2 razy zafalują miedzy 500 a 1000 i sie uspokaja na 900. Wlasnie w ten sam sposub faluja przy odpaleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skayler Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Myślę, że to nie przepływomierz, silniki te są uczulone na wszelkie nieszczelności, musisz posprawdzać na odpalonym każdy możliwy przewód i rurkę czy gdzieś coś nie pękło czy nie wypadło, mi obroty falowały i nawet czasem zdarzało się, że gasł, a przyczyny były aż 3 i to były 3 nieszczelności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Przeczyść krokowca na początku, obadaj wąż za przepływką, posprawdzaj dokręcenie obejm - gdzieś może mieć przedmuch i łapie lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi