donkol Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Witam czy ktos juz testowal jazde na gazie instalacja 2 generacja i zamiast krokowego wsadzic srubke chodzi mi czy auto bedzie lepiej przyszpieszac ??? i jak spalanie wzrosnie czy zmaleje czy zostanie tak jak bylo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 kupiłem na śrubce i palił mi ~16 L, założyłem krokowy, pali 11 i jeździ tak samo. Po prostu nie przepala bezsensownie paliwa i skład mieszanki jest prawidłowy co wpływa też na silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 No dokladnie.. Skoro masz II generacje, to masz komputer ktory przez tego krokowca steruje skladem mieszanki i ustala optymalny sklad dla roznych przedzialow obrotow.. Moze stwierdzenie "prawidlowy" jest w przypadku II generacji z mikserem troche na wyrost, ale na pewno nie da sie ustalic lepszej charakterystyki sama srubka... Innymi slowy, instalacja II generacji po zamianie krokowca na srubke zmienia sie w I generacje, czyli dwa kroki w tyl.. Jesli zalezy Ci na osiagach to zastanow sie nad BLOSem, temat juz byl tutaj poruszany.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi