kaspri84 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 I znowu mam problem z bp. Wczesniej pisalem juz ze jak przelącze na benzyne to autko mi sie dusi przy max.bucie ,teraz juz idzie jak nalezy bez przerywania i dlawienia tylko pojawil sie inny problem,a mianowicie nie trzyma mi niskich obr. tj. albo gasnie ,albo spada do krytycznie niskich(200-400) i to ją zadusza samo. czasem jednak obroty utrzymuje po chwili jazdy na benzynie (tylko spokojnej) po daniu autku do wiwatu zamiast pozostac na najnizszych obrotach po prostu gasnie. Poprawa ciągu i pojawienie sie nowej usterki zaczelo sie po wlaniu do ukladu paliwowego plynu do czyszczenia wtryskow.Czy mozliwe jest ze srodek wyplukal cos co zalega teraz na np.filtrze?? albo moze cos z silniczkiem krokowym?? myslicie ze na początek wlac dykty (ponoc ladnie rozpuszcza syf i ogulnie ma pozytywne dzialanie) Aha ,rano jak odpalam autko to chodzi jak traktor a z rury wydobywa sie nawet przy lekkim przygazowaniu czarny dym. potem sie to ustabilizowuje i silnik zaczyna pracowac jak nalezy i juz tak nie smoli. potem na benzynie zaczyna gasnąc jak juz jest zagrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 zacznij od filtra paliwa - chociaż jeśli jest przytkany to raczej na wysokich sie czka anie na niskich, więc - proponuję czyszczenie krokowca :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Wlasnie to mnie dziwi ze autko wkreca sie jak nalezy i tylko zeby na jalowych trzymalo to byloby "gitara". Dzieki za rade,jak najszybciej skorzystam i zabiore sie za to. jesli jednak nie pomoze to naprawde niebede mial juz pojecia co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi