truman Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Witam, BMW E46 318i 118 KM Rok 2000 mam od dłuższego czasu problem... Świeci mi się żółta kontrolka od silnika, po podpięcu kompa wyskoczył błąd 171 i 141 (nie odpowiednia mieszanka paliwa) Kiedy silnik jest zimny obroty faluja i ledwo co przyspiesza. Przy rozgrzanym silniku wszytsko jest już ok. Wyczyściłem przepustnice, wymieniłem filtr paliwa, lmba działa. Cóż jeszcze mogę zrobić? Czy ktoś miał jeszcze taki problem i może mi pomóc? Byłem już u kilku mechaników i każdy mówi coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Spróbuj z odpieta przeplywka Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszes Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Sprawdź wąż dolotowy od filtra powietrza, czy nie masz dziurawego, bo u mnie właśnie był ten błąd, a po wymianie węża już go nie ma. A jeśli to nie jest ten problem, to sondy do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Podstawa przy błędach z mieszanką to dokładne sprawdzenie szczelności dolotu, od tego trzeba zacząć Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi