yab Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Tak jak pisałem w swoim temacie to licznik mi padł, wymieniłem na nowy (w sensie używany) i działa. Tyle, że jest jedna rzecz, która mnie niepokoi. Mianowicie w piątek miałem jeszcze stary licznik. W pewnym momencie jazdy parę chwil po odpaleniu i ruszeniu (jazda parkingowa pod marketem) licznik się zawiesił (nie działał), usłyszałem grzechotanie jakby plastikowych kół zębatych i po 1-2s wskaźniki wróciły do normalnej pracy. W niedzielę licznik już nie działał. Dzisiaj podłączyłem inny działający licznik i od razu po podłączeniu, jeszcze przed odpaleniem samochodu znowu usłyszałem to grzechotanie co w piątek. Licznik po odpaleniu "ruszył" bez problemów. Czy ktoś miał kiedyś takie grzechotanie? Martwić się tym? Nie chcę kolejnego licznika usmażyć. Dodam, że parę tygodni temu podłączyłem zmieniarkę MP3 Yatour i wszystko było ok aż do tego weekendu. Czy może to mieć związek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wypadaloby zakodować licznik pod twój samochód po wymianie, a takie terkotanie to reset zegarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo90 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Miałem ten problem u siebie. Terkotanie wskazówek, reset godziny i spalania. Po podłączeniu kompa miałem kilka błędów dotyczących za małego i za dużego napięcia. Powodem okazała luźna klema +, po dokreceniu problem ustal ł. Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 okazuje się, że tempomat nie działa. Ma to związek z licznikiem czy jest to coś zupełnie innego? Licznika jeszcze nie kodowałem po wymianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Tempomat raczej powinien działać, ja bym zaczął od kodowania zegarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Trzeba przeprowadzic diagnoze kompem i dopiero szukac przyczyn, tak to można tylko gdybać Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 tempomat jednak działa, tylko kontrolka nie świecipytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 licznik przeprogramowany, wszystko działa jak należy. Tylko przebieg wrócił z 153k km na 280k km Jeszcze jedna rzecz mnie martwi, w sumie to już na starym liczniku miałem, teraz po programowaniu wróciło. Mianowicie, czasami na zapłonie w II pozycji nie zapalają mi się wszystkie kontrolki albo zapalają się z opóźnieniem. Wtedy gdy kontrolki się nie zapalą to auto nie chce odpalić. Pomaga wtedy wyłączenie zapłonu, wyjęcie kluczyka i odpalenie auta raz jeszcze. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Kostka stacyjki Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi