zawa151 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Witam mam problem z podnoszeniem szyb przednich zdjełem tapicerke i okazało sie ze mam krzywe ramie mechanizmu podnoszenia szyby przez co połamałr sie również plastiki w ktorych osadzone sa kulki. ramienia nie da sie wyprostowac bo ciagle gnom sie znowu powiedzcie jak zdemontowac ten mechanizm gdzie najlepiej kupic drogi na allegro boje sie ze dostane tez uszkodzony ponoc to czesty problem w e36?? Na co zwracac uwage podczas montarzu zeby sie znowu nie krzywił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 rozwiercasz nity wypinasz wtyczkę i zdemontowane oczywiście ramiona odpinasz na kulkach , tak to bardzo częsty problem w e36 a głównym powodem są zabrudzone zardzewiałe prowadnice szyb one powodują odkształcenia i uszkodzenia mechanizmu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawa151 Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Dzięki za rady jeszcze jak by ktoś miał zaufanego sprzedawce był bym wdzięczny . Wiem ze na allegro jest tego pełno ale właśnie to bolączka e36 wiec spodziewam sie tego ze 50% tez bendzie uszkodzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Jeden z kolegów z forum handluje częsciami do e36, sam u niego zakupiłem taki mechanizm na przód, chyba Tomek z Świdnicy. Napisz w dziale "kupię częsci" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 kolega Tomek 1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOKS Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Jeśli chcesz ciąć po kosztach, wymień slizgi na takie które maja troche dłuższy ten tunel w który wchodzi kulka, będzie tak napieralo ze kulka Ci nie wyleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 no chyba od maja kolega już ten mechanizm dawno wymienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi