JacekWroc Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Witam mam zamiar zwiększyć moc w moim e93 , kupiłem większy intercooler , wydajność turbin mają mi zwiększyć w Turbo ADM , a wydech rozmawiałem wstępnie z MG Motorsport że mogą regulacją głośności i kat off , zmotać układ .A moje pytanie brzy czy idę w dobrą stronę ? czy może ktoś ma propozycje lepszych modów do tego auta ? Wydaje mi się że auto powinno mieć 400+ Km po przeróbkach . Drugie pytanie to czy można zrobić jakiś włączany program podniesienia mocy . Chodzi mi o to że 99% czasu jeżdżę autem spokojnie i wystarcza mi 306Km ale czasem jak ktoś w suvie myśli że ma szybkie auto to żeby mu pokazać gdzie raki zimują :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviek Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 lukasbmw robił chyba sam programik i wyszło koło 340km, podpytaj jego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 BMW Sport :: Zobacz temat - Hakelbery --> E90 335i Montego Blue + FMIC DP COBB CP poczytaj w tym temacie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekWroc Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 dzięki cobb podobno spoko , a ktoś testował go osobiscie jest lepszy od jb4 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekWroc Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 jeszcze mam pytanko odnośnie tłumików czy jak wytnę katalizatory to nie będę miał żadnych błędów w aucie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Po co chcesz kata wycinac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekWroc Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 bo podobno trzeba ?? tak mówią w MG Motorsport , podobno dużo się zyskuje , a jak myślisz że to niepotrzebne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Pełny przelot zawsze spoko bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekWroc Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 no własnie pełny przelot a zna ktoś kogoś we Wrocławiu kto dobrze siedzi w tłumikach sportowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 no własnie pełny przelot a zna ktoś kogoś we Wrocławiu kto dobrze siedzi w tłumikach sportowych ? LEO , ECU PROJECT.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekWroc Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Przemo a mogę jeszcze prosić o kontakt do Leo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gut7 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Do Leo to najlepiej podjedz osobiście do warsztatu bo tak przez telefon to można sobie pizze zamówić a nie auto modzic ;-) Olsztyńska 11, nr. 605858540 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekWroc Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 dziękówa dobrze mówisz ale jak się adresu nie znało to tel na początek dobrą rzeczą . Byłem dziś dziś w ecu project mogą się podjąć modów tyle że nie siedzą za bardzo w bmw a raczej w audi , w internecie czytałem że mają torche pozytywów ale też trochę negatywów , jak to jest w praktyce ma ktoś zmodyfikowaną e 9x w 335i przez nich , i to tak że wszystko hula i jest oki ? do Leo w piątek uderzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekWroc Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dodaje fotkę auta przed tuningiem . Podsumowując to trudny temat żeby zrobić 500KM i żeby autko chodziło bezawaryjnie , opinie są że większość tunerów wrzuca program po standardzie , zaraz wyskakują błędy itp. A dziś się dowiedziałem że seryjna skrzynia wytrzymuje 450 niutów , więc będę musiał zacząć od zmiany skrzyni z 6hp19z na 6hp28 albo coś koło tego. Swoją drogą trochę smutne że jest tle pseudotunerów co psują auta , jak się ktoś na czym nie zna to nie powinien się brać za taką robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 bo podobno trzeba ?? tak mówią w MG Motorsport , podobno dużo się zyskuje , a jak myślisz że to niepotrzebne ? Pytalem z ciekawosci Skoro w MG tak mowia, wiec maja racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasbmw Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 No to tak. Ja w swojej byłem 335i zrobiłem program i z 309 KM było 376KM i 500 Nm. Robiłem w ADT ale odradzam ich bo po ich programie wywalało mi błąd. I nie mogli sobie z tym poradzić.Ogólnie odradzam wizyty u nich. Co do podniesienia mocy i moementu jest duzo opcji: -wydech w tym downpipe tzn wywalenie katów przy turbo -Intercoller -dolot -program Wszystko zalezy od twojego budżetu. Co do automatu to nie wiem jak to wygląda w praktyce ja na szczescie miałem manuala. Słyszalem tylko że wgrywają program do skrzyni z Alpiny. I w sumie wątpie żeby taka skrzynia wytrzymywała tylko 450Nm. Ja teraz szukam 335d i tu jest tylko automat niby dlatego że właśnie manual nie zniósł by takiego momentu tzn.sprzegło. Tylko automaty w 335d a 335i są pewnie inne. - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi