lumma1 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Pytanko Czy można podłączyć woofery 4 ohm pod wzmacniacz 8 ohmowy ? -popali końcówki ? -czy pogorszy się jakość dźwięku ? Sorry jeśli odgrzewam temat wałkowany ale coś znaleźć nie mogę a w necie full za przeciw . Może macie doświadczenie z taką kombinacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Nie polecam, jak dasz dla wzmacniacza 8ohm - głośnik 4ohm to w wzmaku wzrośnie dwukrotnie prąd i właśnie popali końcówki Ewentualnie połącz dwa wofery 4+4ohm w szereg i będziesz miał 8ohm. Niech mnie jeszcze ktoś sprawdzi czy głupot nie ponapisywałem, trochę juz czasu się audio nie bawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 a **** ****/..... ja mam tak zrobione tyle że przez wzmaka leci dzwięk i jet ok a gra już 2 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 tak jak piszą podłącz 2 wofery 4 Ohm i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 szeregowo czy równolegle pod jedno wyjście bo tam są 4 a chcę włąśnie dwa woofery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 szeregowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi