bosford Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam! Mam pytanko jaki akumulator jest potrzebny do BMW 525 92r automat ? Chodzi ile musi miec amperów itp. ? Z góry dzięki <bmw_2> ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 minimum 60Ah , a najlepiej 80 Ah jesli taki jest (niewiem bo nigdy takich duzych nie kupowałem) w każdym bądź razie coś mniej więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Myślę że 75Ah będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 75 bedzie dobry aczkolwiek pradu nigdy za malo ja mam 110ah jezdze juz rok i jest git moge radia sluchac do woli np. nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Myślę że tak duży akumulator może być nie w pełni doładowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 tylko taki jaki poleca instrukcja nie wiuekszy,bo go alternator nie doladuje i w szybkim czasie aku straci na pojemnosci i mocy rozruchowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz079 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dobrze kolega piszę, ma być taki jaki dedykowany jest do tego auta. Ja się właśnie zastanawiam mam e30 2,5l i miałem 65Ah ale nie wiem czy taki miał w oryginale, może ktoś wie gdzie to można przeczytać, jakieś dane techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 realoem.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 koledzy,pojenosc nie jest tak bardzo wazna,prad rozrochowy jest istotny,nie wiem jaki do tego autka,ale wiem,ze "centra"nie daje gwarancji na aku zamontowane w buniach!!! Mialem taki temat w 530d,odpowiedz serwisu-bmw ma inne parametry instalacji elektrycznej,przez co nie podlega gwarancji!!!! To nie kit!!!!! W serwisie jest troszke drozszy-nie duzo-masz spokoj. Sprawdz rozrusznik,bo moze aku jest ok!!! [ Dodano: 21 Grudzień 09, 21:15 ] koledzy,pojenosc nie jest tak bardzo wazna,prad rozrochowy jest istotny,nie wiem jaki do tego autka,ale wiem,ze "centra"nie daje gwarancji na aku zamontowane w buniach!!! Mialem taki temat w 530d,odpowiedz serwisu-bmw ma inne parametry instalacji elektrycznej,przez co nie podlega gwarancji!!!! To nie kit!!!!! W serwisie jest troszke drozszy-nie duzo-masz spokoj. Sprawdz rozrusznik,bo moze aku jest ok!!! [ Dodano: 21 Grudzień 09, 21:19 ] nie wiem jak to sie stalo-rozruchowy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 jak slabo kreci to takze sprawdz rozrusznik... u mnie tak bylo... a co do wymiany to najpierw odlacz od auta stary uzupelniej woda desylowana pozniej naladuj prostownikiem. ja mialem w aku nap 11V po uzupelnieniu wody dest naladowaniu mam prawie 13V... i kreci jak glupi... co do nowego aku to pojemnosc jak podaje instrukcja (realom) czy jak sie to pisze kolega wyzej podal.... pozniej firme to polecam BOSCH i jak najwiekszy prad rozruchowy..... <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Jeśli chodzi o akumulator dla twórcy tematu z 2007 roku:) to dla jego e34 525i aku to od 65Ah do 75Ah Dla e30 325i to 65Ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Hehe... :mrgreen: a co do tej stronki realoem.com to tam niema zamieszczonej informacji o pojemnosci aku ani w sam naprawiam tego niema... w takim razie skad sie bierze te informacje? Bo tak z ciekawosci chcialem sprawdzic czy mam dobry u siebie.... 3.18i chyba mam 55Ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 do mnie pokazuje co nastepuje na realoem: 01 Akumulator Original BMW, napełn. 50AH 1 61218377127 01 Akumulator Original BMW, napełn. 65AH 1 61218381714 01 Akumulator Original BMW, napełn. 75AH 1 61218381744 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 zle szukalem sorki.... :oops: no to mam w normie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 co do akumulatora to max. 10 procent większy niż zaleca producent inaczej będzie nie doładowany. Te 10procent tylko gdy intensywnie używamy aku (na przykład CA). Taką odpowiedź uzyskałem kiedyś na podobne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMER Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 mam takie glupie pytanie, gdzie sie znajduje akamulator w takim wlasnie samohodzie, bo mowili mi ze pod tylnym siedzeniem, ale niemoge znalesc jak to siedzenie otworzyc rzebysie tam dostac. morze on jest w innym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 jest z prawej strony pod siedzeniem pasażera z tyłu, z tego co pamiętam to wystarczy mocniej pociągnąć kanapę (ewentualnie przed tym można ściągnąć maskownice zatrzasków pasów - ale niezbędne to nie jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 U mnie schodzi bez problemu poprostu trzeba mocniej pociagnac do góry , osłon z pasów nie trzeba raczej zdejmowac przynajmniej u mnie nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMER Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi