Alberrrcik Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Krotki opis zdazenia; Wiec jade se z Kaliszewa po pracy do chalupki na obiad i w malej miejscowosci doganiam starego M-B. Lookniecie, lewa flanka wolna, przepinka na "4" i pędzel. Ale widze, ze to proche malo wiec przepinka na "3" z miedzygazem (przegazowka) i... JEBBBB Efekt; Okrutnie wielki wystrzal gazu. Zjazd na pobocze. Widze , ze wyplulo kolanko od odmy, zakladam zadowolony ze nic sie nie stalo i chce jechac dalej a tu nie mily "soprajs". Szarpie, gasnie, jedzie, nie jedzie. Dowloklem sie z bolem na podworko, po drodze myslalem, ze to moze znow przeplywka wysiadla i ze znow 450PLN pojdzie sie kochac. Ale przeplywomierz dziala i ma sie calkiem dobrze. Obecne objawy Po pierwszym odpaleniu motor zaraz gasnie. Po drugim chodzi na b. jalowym i wchodzi jakotako na obroty, ale po paru przegazowaniach ponizej 2500rmp traci wszystko, i nie wiedziec dlaczego gasnie. I znow pierwsze odpalenie - gasnie. Drugie odpalenie - dziala ale po wejsciu na obroty znow zdycha. Jestem cholernie zrospaczony, wkurfiony i o ogole. Czy ktos potrafi mi pomoc? Kompletnie nie wiem co moglo sie sesrac w moim aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3er Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Witam, poszukaj czy gdzieś nie dostaje się "lewe" powietrze.. ja tak miałem po podobnym wystrzale, rurka od powietrza się zsunęła z kolanka i chodził mi podobnie - a ja głupi myślałem że strzeliły mi kable od świec (chociaż to też warto sprawdzić) - dodatkowo wykręć świece. jak nic z tych rzeczy odwiedz mechanika Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 zobacz czy nie wywiało uszczelki pod kolektorem ssącym i sprawdż przepywomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adihash Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 BMW+LPG=WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alberrrcik Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Dzieki Panowie za info. Sprawa sie wyjasnila, rowniez myslalem ze to moze przeplywka lub jakies "dziury" w ukladzie dolotowym. Ale wszystko bylo cale i dzialalo poprawnie, wystarczylo rozłączyć na 10min akumulator i wszystko wrocilo do normy (i cale szczescie). Prawdopodobnie komp przy wystrzale nalapal bledow, a chwilowy brak pradu je chyba wykasowal. uklon_bmw happy_bmw <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi