DrivterGSI1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam,Zakładałem dziś do swojej e30 rozpórkę na przó staffa ,lecz po założeniu na jeden kielich rozpórka była o jakieś 5mm za długa i nie chciała siąść na drugi..próbowałem na różne sposoby, na aucie podniesionym i opuszczonym..No i wbiłem ją na chama..Trochę dziwnym sposobem..Wziąłem rurę zaparłem o rant rozpórki,oparłem o ścianę lewarek a o lewarek rurę..No i pompowałem aż rozpórka wskoczyła..Wszystko normalnie później przykręciłem.I teraz pytanie czy jak ona tak ciasno siadła nic się nie stanie? Nie popękają kielichy? Czekam na szybką odp.Rozpórka spawana,nie skręcana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Powiem tak kolego ta firma rozpórek robi już ję trochę i mi się wydaje,że u Ciebie w aucie mogą być krzywy np.jeden.Może kiedyś auto miało dzwona i kielich dostał. Aby wykluczyc rozpórkę to przydałoby się pomiary porobić np.otworów z lewej do prawej w rozpórkach oraz rozstaw kielichów u Ciebie i kogoś kto ma zdrowe e30.Tak dla swojego spokoju. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrivterGSI1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 No dobra przypuśćmy że jest jeden lekko przesunięty i mogę jezdzić jeśli jest ona tak wciśnięta na siłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Możesz,a rozpórka pomoże aby kielichy trzymały się "kupy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrivterGSI1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Tylko ona ma za zadanie trzymać kielichy a nie aż tak je rozpierać chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 A czemu nazywa się rozpórka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie zmienia to faktu, że rozpórkę powinno się dać założyć w tolerancji 2 mm. Ale jak już jest założona to będzie nawet lepiej bo prawa i lewa strona "trzyma się za ręce" a jak wrażenia z jazdy? Ja przyznam, poczułem różnicę u siebie ale ja mam alu szit @Drivter -zmierzę u siebie na święta bo zobaczę nareszcie moje pierwsze dziecko Przy okazji zmienię olej i spalę dwie opony bo mi zawadzają w garażu Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Lijo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 I teraz pytanie czy jak ona tak ciasno siadła nic się nie stanie? Nie popękają kielichy? Czekam na szybką odp.Rozpórka spawana,nie skręcana Problem jedynie występuje z klejoną szybą strzeli bo nawet klej nie wytrzyma takich naprężeń - ja z rozkręcaną tak zrobiłem i słońce nagrzało budę przez 6 godzin i tu :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jak spawana to ją przerób.Utnij,przykręć jak ma być,tulejkę nasuń na połączenie i obspawaj.Najpierw punktowo żeby nie pokrzywiło a potem oblać i będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrivterGSI1 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Też tak myślałem ale nie po to wydałem 200zł na jedną aby teraz ją ciąć i spawać Powiedzcie mi jaką mogę zamówić aby nie była cała? Jakiej firmy polecicie jakąś rozkręcaną? Pilnie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 heh lipa trochę wsadż rozpórkę i obspawaj może bo to co masz to rozpadem leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrivterGSI1 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Podłoga spawana była,ale kielichy są nie tykane,idealne są.. Więc jakiej firmy polecacie rozkręcaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) do e30 brałem 2 rozpórki od tego samego gościa (nakrętka) w jednej e30 (starszej) musiałem przesunąc mocowanie o 1 cm (odciąć i przespawać) w drugiej e30 weszła tak jak miała wejść jak dostałem strzała w pierwszej e30 to rozpórka się pogieła a spaw nie strzelałi (może znajde foto) wieć lepiej założyć porządną stalową niż bawić się w śruby rzymskie Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Możesz dobrać tulejkę do środka i tak to obspawać że nie będzie tego widać po oszlifowaniu,potem prysnąć i będzie dobrze.Podjedź do jakiegoś ślusarza/spawacza to Ci to zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrivterGSI1 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Już ją sprzedałem:) Także mam pieniądze i szukam coś innego.A gdybym temu całemu nakrętce podał wymiary od kielicha do kielicha ile mam to zrobił by mi na wymiar? Czyli zadnej na rzymską? Nawet jakiejś z droższej półki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrivterGSI1 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 ROZPÓRKA D1 BMW E30 (5223964834) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Panowie a co sądzicieo tej? Napewno rozkręcana nie usztywni totalnie nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi