lukasz318is Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Witam. mam takie pytanie. poniewaz niedawno sprowadzilem auto z niemiec i nie wiem jaki wlac olej tzn nie wiem jaki wczesniej byl lany. czy syntetyk czy pol synt. czy mineral. Auto ma przejechane ponad 200tys. moze wiecie jak sie to sprawdza??? pozdrawiam <bmw> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 tago pewnie nie sprawdzisz! chyba że może ma jekieś kartki przyklejone czy coś takiego! ale myśe że jak nie bierze oleju to zalej polówką czyli semi syntetic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz318is Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 tzn kartek wlasnie zadnych nie ma. a szkoda bo tak bym wiedzial:) dzieki chyba zaleje pol syntetyk. mobil S oczywiscie! pozdr. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Jezeli nie masz zadnej plakietki to nie sprawdzisz! Pozdrawiam :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adihash Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 kolego nie sprawdzisz tego co tam wczesniej bylo lane, ale jesli auto przytargane od niemca to na 100% nie jest zalany mineralem. mobil S polecam moja trupiarka lata na nim i jest mi za to bardzo wdzieczna zadnych problemow motor cyka jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Sprawdź jeszcze w skrzynce bezpiecznikowej,ja jak sprowadziłem auto to znalazłem w niej karteczki od płynu chłodnicy i chamulcowego nie było od oleju, tam niemiaszek schował,ale możesz sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 jezeli sie uprzesz ze chcesz syntetyk to zalej najpierw polowka i po 4000 wymien filter i olej na syntetyk bo plukanka z wymiana na syntetyk to koszt 670pln w stando Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Proponuję wlać jakiegoś taniego półsyntetyka i obserwować czy się dobrze miesza :wink: jeśeli wymiesza się z resztkami starego to wtedy w kubeł go i lejesz już jakiś porządny . Taka operacja nie powinna zaszkodzić <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Hmm teraz oleje są wpelni mieszalne wiec cięzko będzie swterdzic co było zalane Jesli masz mineralny to zalewając półsyntetyka uzyskasz minimalny ale widoczny efekt usuwania mułu i nagaru co zobaczysz przy wymianie tego półsyntetyka na filtrze oleju jak i na wewnętrznej stronie pokrywy rozrzadu [ Dodano: 2 Czerwiec 07, 01:26 ] jesli tego mułu nie bedzie a filtr oleju nie bedzie miał widocznych zanieczyszczen stałych to prawdopodobnie zalany był wcześniej conajmniej półsyntetykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 jak bedziesz spuszczał olej to zobacz na strumień oleju jeżeli olej leci jak woda to jest syntetyk jeżel gęstszy to minerał ale z własnego doświadczenia wiem że na zachodzie nie ma za bardzo mineralnych oleji w irlandii tu gdzie mieszkambardzo cieżko o minerał myśle że masz zalany pół synttykiem 10W40 i takiego oleju jej nalej ze wzgledu na to że to już jest stary silnik nieco zużyty a mineralnego nie lej ze wzgledu na późniejsze problemy z hydrauliką zatykanie rurki smarującej wałek etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi