Buma_e46 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Witajcie. Mam duży problem, ponieważ od jakiegoś czasu mam bardzo dziwny dźwięk dochodzący z silnika podczas przyśpieszania, od 2.5tyś obrotów i tylko na drugim biegu. Nie dzieje się to za każdym razem dlatego postanowiłem nagrać chociaż trochę jak to wygląda. Co myślicie o tym ?? Dodam, że miałem problem z wtryskiwaczem i został on wymieniony na inny używany i wydaje mi się, że od tego czasu ten dźwięk mi towarzyszy. Byłem teraz w serwisie na korekcji wtryskiwaczy i na drugim cylindrze miał wartość od 0.9 do 1.2. Zaślepiony EGR, zmieniona odma z filterka na ten plastikowy, wyciągnięte klapki w kolektorze. Rok temu padła mi też turbina ale kupiłem używaną niby po niskim przebiegu. Myślicie że może być to dźwięk wirnika w turbo ?? Brak błędów na kompie, auto ma kopa nic nie kopci, odpala bez problemu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ja tak miałem jak wtrysk padł takie spalanie stukowe było jak by korowód walił terakotało z silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Zagadka. Ciężko ogarnąć tak z filmu. Tylko podczas przyśpieszania taki odgłos ? A na postoju jak go wkręcasz to cisza ? Podobny dzwięk miałem u siebie gdy nie dokręciłem kolanka EGR i powstały przedmuch miał podobny odgłos lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 a może tłumik wpada w rezonans i wali o podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buma_e46 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Tak, tylko podczas przyśpieszania. Na postoju jak daje gazu nic się nie dzieje. Ale dzięki za podpowiedzi będę szukał i dam wam znać jak znajdę przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi