lukasz318is Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 witam. mam taki problem w aucie po uruchomieniu silnika czuc zapach benzyny taki smierdzacy. a pozniej jest wpozadku. co to moze byc? help :-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Miałem taki sam problem w e30 318 M40 90r , musisz powymieniać przewody paliwowe dochodzące do filtra od filtra i jeszcze jakiś wymieniałem ale juz nie pamiętam , u mnie pomogło. happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 też tak miałem, że czuć było benzynę przy zimnym silniku ale u mnie z kolei zsunął się przewód paliwowy i benzyna sobie ciekła, później jak silnik się rozgrzał, to szybko parowała i nie czuc jej było.Wystarczyło u mnie spowrotem nasadzić przewód i nie musiałem go wymieniać. Najgorsze jest to że dostęp do tego jest parszywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 mi tez czasami smierdzi benzyna.... tylko co dziwne raz na jakis czas ...jak skontrolowac te przewony? pewnie nie da sie wytlumaczyc, trzeba poprostu wiedziec gdzie one biegna i sprawdzic. eh lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ako Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Witam popatrz dokladnie na przewody paliwowe które biegna w obrebie silnika moze byc gdzies przetarty i bedzie delikatnie łzawic Jak silnik jest zimny to paliwo smierdzi bo gdzies podcieka po kadlubie silnika A jak jest cieply to paliwo paruje i tego nie poczujesz Popatrz tez czy nie masz plam pod samochodem Poruszaj jeszcze przewodami tam gdzie wchodza do silnika moze sie popuscila opaska i bedzie cieknac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Witam tak jak koledzy tu piszą! Musisz posprawdzać przewody paliwowe! moze któryś byc przetarty lekko i bedzie ciekło! Lub jakaś opaska sie poluzowała! Albo mógł sie ssunąć któryś z przewodów i tez bedzie ciekło! Pozdrawiam :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz318is Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 dzieki chlopaki pozdrawiam "wiele serc, jedno bicie BMW ponad zycie" <bmw_1> <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 a ze ja ciemny jestem to zapytam czy wieksze pradopodobienstwo wykracia tej usterki jest po ogledzinach komory silnika czy predzej z pod auta czyli np. filtr paliwa i ogladajac od dolu wszystkie te przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ako Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Witam popatrz po silniku czy gdzies nie lzawi i pod smochodem tez mozesz popatrzec Jak bedziesz sprawdzal na silniku to najlepiej jak samochod stal troszke zeby silnik byl zimny To raczej bedzie gdzies w obrebie silnika bo jak czuc w smochodzie paliwo to opary sie beda wdzierac przez dmuchawe ( nawiew cieplego i zimniego powietrza ) bo to powietrze jest zasysane z pod maski samochodu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Dziwne bo wczoraj odpalilem juz wieczorem na zimnym z otwarta maska i wachalem do okola silnika i nic... to mi chyba tylsko smierdzi jak mam otwarte szybi i rusze albo cos. Moze kiedys to zlokalizuje hehe narazie sobie odpuszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 mi w M40 sparciały węże przy wtryskach pod kolektorem, dosyć czesto to się zdarza, wystarczy wymienić i po kłopocie paliwo smierdziało, a dopiero przestawało jak odparowało ale momentami to widać było małą kałużę pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 najczęściej puszcza przy wejściu/wyjściu z listwy,sprawdż :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 witam dobra rada nie olewajcie tego problemu jak śmierdzi to znaczy że wycieka ja osobiście to olewałem i pewnego dnia moje poprzednie auto stanęło w płomieniach i wtedy już jest za późno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz318is Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 dzieki za info, pozdrawiam <bmw_1> <bmw> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 witam dobra rada nie olewajcie tego problemu jak śmierdzi to znaczy że wycieka ja osobiście to olewałem i pewnego dnia moje poprzednie auto stanęło w płomieniach i wtedy już jest za późno . Ja nie mam gasnicy 8) bo legalnie i tak nie dzialaja.. slyszalem o jakis nielegalnych ale skutecznych, nie ma zakazu posiadania tylko urzywania ;] wiec lepiej wozic taka ze soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz318is Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 dzisiaj jak troche sobie postalo auto odpalilem i schylilem sie to ciekło praaaawie jak z kranu ale pozniej jak silnik sie rozgrzał to bylo okay, ale musze to jak najszybciej zrobic. narazie BMW stoi w garazu tez z powodu tylnego mostu gdyz ucieka mi plyn (to chyba simering (tak slyszalem albo jakas uszczelka) ). pozdrawiam i dzieki <bmw> <bmw_1> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi