Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

320d M47 czy to Vp44? Nikt nie wie co jej jest

lukasz1702

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, mam problem z samochodem. Moje autko to BMW E46 320d 136km z 2000r. Nikt nie może zdiagnozować mojego auta, ani na forach ani mechaniczy. Mianowicie samochód nie ma mocy, dosyć wolno wkręca się na obroty i jęździ jak zwykły diesel, nie mam żadnych błedów na komputerze. Parametry w czasie jazdy są idealne, kąt wtrysku zadany i żądany jest taki sam i tak samo się zmienia, ciśnienie doładowania jest ok, wszystkie inne parametry równiez są ok.

Wykluczone bardzo dużo rzeczy:

- Przepływomierz jest oryginalny BOSCH, nowy i zaadaptowany

- Była wyciągana turbina i jest ok

- Samochód miał remont głowicy ok 100tys km temu

- Wszystkie filtr itp są nowe

- Wymieniona była kompletna odma

- Była sprawdzana instalacja pod maską włącznie z programowaniem na nowo sterownika silnika

- Mam nowe elektrozaworki przy turbine i EGR, oryginalne Pierburg

- Końcówki wtrysków były wymienianie ok 150tys temu

- Wtrysk sterujący był zakładany nowy ok 150tys temu

- Pompa wtryskowa była regenerowana ok 150tys temu, wtedy uległ uszkodzeniu nastawnik

- Nie mam pierwszego katalizatora a drugiego nie sprawdzałem

Wszystko zostało sprawdzone oprócz nieszczęsnej pompy VP44.. Auto nie dymi, dobrze odpala tylko nie mam mocy, czy to pompa?? I jeśli pompa to co na to wskazuje i co w niej sie uszkodziło