jarosw Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam. Mam E36 M40 na zwykłym pasku klinowym. Kupiłem nowy 10x725 no i napinacz na alternatorze juz jest do końca a pasek zaczyna piszczeć. Wspomne że poprzedni byl BOSCH o tych samych wymiarach ale...były jeszcze jakies literki których nie pamiętam. Może ktoś z was ma taki pasek co pasuje i poda mi oznaczenia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Najprościej to byłoby zamówić pasek po numerze VIN, jego numer tzn.paska namierzysz na REALOEM, wbijasz 7 cyfr numeru VIN i masz cały katalog z Twojego auta, następnie jedziesz do ogarniętego sklepu, w którym kolesie kumają o co chodzi-znam sklepy , w których jak nie przyniesiesz części to Ci nie zamówią bo po prostu nie znają się na temacie i powinno hulać. Jak dalej problem będzie się ciągnął, niestety zostaje temat zużytych kół pasowych, ale jak zaznaczyłem-to ostateczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosw Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Nowy pasek zgodnie z katalogiem 10x1025(poprzenio zrobilem pomyłkę). Stary mial oznaczenie 10x1025 La i był BOSCH ale wyjechany i popękany miedzy zębami ale miał jeszcze trochę rezerwy na napinaczu. Nowy od razu musiałem napiąć prawie do końca i teraz sie zaczyna juz slizgac. Co mogą oznaczać litery "La" ? Moze w tym jest kucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Raczej nie bo te cyfry to wymiary paska więc powinno być okej. A przy wymianie przykładałeś i naciągałeś nowy pasek i stary do siebie aby sprawdzic czy aby napewno taki sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcmastiff Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A może pasek był jakiś zalany olejem w czasie składowania? Może musi się wypiszczeć i w tym czasie zetrze się z niego to, co powoduje piszczenie? Mocno piszczy? I jak długo już piszczy? Może sam przestanie za jakiś czas? Słyszałem też ze można spróbować posmarować pasek czymś smołopodobnym. Ale nigdy nie stosowałem tego patentu u mnie w aucie Więc na własne ryzyko Ale według mnie, po takim zabiegu nie powinno się nic stać A spróbować zawsze można A na potwierdzenie wrzucam coś takiego Co zrobić kiedy pasek klinowy piszczy ? szybki i skuteczny sposób | Blog DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcmastiff Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Sorry za odgrzewanie kotleta... Nie popatrzyłem na datę... Ale może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kolego paska się nie smaruje.Jak jest dobry i naciągnięty nie piszczy.Nawet preparaty na popiskiwanie dają tylko chwilową ciszę.Sam kiedyś testowałem kilka w sprayu. Jeśli chodzi o paski to firmy np. SKF i CONTITECH polecam z tymi firmami nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosw Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam! Temat można zamknąć. Kupiłem pasek CONTITECHa o wymiarach 10x1025 La i wszystko jest w porządku. Dla wszystkich co zmieniają paski chcę powiedzieć ze tylko CONTITECH trzyma wymiary reszta to gumowa chinszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 No widzisz kolego Ps. SKF też jest okej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi