KepaSK Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Cześć, Czy macie jakiś sposób jak naprawić bardzo wolno opadającą szybę elektryczną po stronie kierowcy w e36 ? Dodam, że szyba od połowy w dół schodzi normalnie.. problem zaczyna się od góry gdy bardzo wolno schodzi/podnosi się. Zamierzam się zabrać do tego na dniach i z tego co zauważyłem aby zdjąć boczek należy wykręcić jedną śrubę, która jest za ryglem od strony wewnętrznej. Czy po wykręceniu tej śruby boczek zejdzie bez problemu ? nie chciałbym czegoś ułamać lub uszkodzić.. Druga sprawa w jakie części, narzędzia najlepiej się zaopatrzyć ? Spinki, ślizgi ? byłbym wdzięczny za wszelkie numery OE to odrazu bym sobie zamówił. Słyszałem, że najlepiej zaopatrzyć się także w jakiś smar tzw. wazelinę techniczną aby przesmarować prowadnicę. Edytowane 26 Lutego 2015 przez KepaSK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 A to sedan, coupe czy compact bo nie napisales. A obawiam sie, ze roznica jest w demontazu boczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KepaSK Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 wersja sedan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Witam w klubie szyby w e36 to temat rzeka. Kup 2 szt. ślizgów (ok6zł/szt.) na jedne drzwi, czyli na przód 4 szt, kup 5 bo pewnie któryś ci sie połamie. Do tego zwykły smar tawot, klucz francuski do wciskania kuli od ramienia do ślizgu i kombinerki do segerów rozwierające do walki z metalową sprzączką w ślizgu. Uważaj żeby szyby nie rozbić. Wymień ślizgi, a ramię napinające-regulujące podnośnik napnij na maksa w dół, w e36 zazwyczaj to daje dobry efekt. Dodatkowo wyczyść wszystkie uszczelki ramie szyby aby się lepiej ślizgała, proponuje je natrzeć gliceryną z apteki (5zł). Za trzecim razem załapiesz o co chodzi i ustawisz to dobrze ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 podepnę sie pod temat w touringu mam problem z szybą że przy podnoszeniu wypada z prowadnicy przednia część szyby ta strona od szyby czołowej a w konsekwencji ramię wypina się ze ślizgu jak ręką ją się przytrzymuje to idzie ładnie do góry tylko nie mogę wyczaić przyczyny wypadania z prowadnicy auto już tak kupiłem i nie wiem czy czegoś brakuje ale w porównaniu ze stroną pasażera gdzie działa ok to nic nie brakuje wyczytałem wszystko co jest w google na ten temat ale sposoby podane nie dały efektu lub nie były do tego typu usterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) U mnie też tak było,zobacz czy nie masz gdzieś mechanicznych uszkodzeń, mocowań szyn i czy mechanizm nie jest gdzieś krzywy,ewentualnie czy ktoś nie grzebał coś przy tym.Jeśli źle ustawił np.szynę lub mechanizm jest lekko wykrzywiony to będzie ją wyrzucać.Zobacz też czy mocowanie uchwytu szyby jest zamocowane w dobrym miejscu i się nie wysuwa z niego jak szyba pracuje,góra-dół.I czy się nie wysuwa z prowadnicy gdy pracuje,możliwe że ''podbiera'' tę miękką wyściółkę i wchodzi za nią,wtedy robi się luz i wypada Edytowane 27 Lutego 2015 przez łazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Mariusz miałem podobnie - skończyło się na rozwiercaniu nitów i montażu innego ramienia (prostego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KepaSK Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam w klubie szyby w e36 to temat rzeka. Kup 2 szt. ślizgów (ok6zł/szt.) na jedne drzwi, czyli na przód 4 szt, kup 5 bo pewnie któryś ci sie połamie. Do tego zwykły smar tawot, klucz francuski do wciskania kuli od ramienia do ślizgu i kombinerki do segerów rozwierające do walki z metalową sprzączką w ślizgu. Uważaj żeby szyby nie rozbić. Wymień ślizgi, a ramię napinające-regulujące podnośnik napnij na maksa w dół, w e36 zazwyczaj to daje dobry efekt. Dodatkowo wyczyść wszystkie uszczelki ramie szyby aby się lepiej ślizgała, proponuje je natrzeć gliceryną z apteki (5zł). Za trzecim razem załapiesz o co chodzi i ustawisz to dobrze ;D Dzięki za dokładne informację na pewno na dniach się za to zabiorę.. a propos.. mógłbyś podać numery OE tych ślizgów.. z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 SPINKA SZYBY BMW 3 E36 5 E34 7 E32 Z3 PASSAT ślizg (5061953537) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wystarczy w allegro wpisać "ślizg e36" i masz multum ofert. Z tego co mi wiadomo w sedanach, turasach jest jeden rodzaj ślizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi