przemal Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Problem jest tego typu, jakiś czas temu wywaliło błędy przepalonych świec na 1 i 3 cylindrze, po wymianie świec nie zmieniło się nic... Następnie został wymieniony sterownik świec żarowych na używany ale podobno sprawny. Po podpięciu kompa nie wywaliło żadnego błędu, ale tak dobrze było tylko przez kilka dni, po paru dniach auto zaczęło ciężko odpalać okazało się że pojawił się błąd na 1,2,3 cylindrze (wypadanie zapłonu)... Po wymontowaniu świec okazało się że 3 świece są przepalone ( a maja niecałe 2 tygodnie ). Czy po wymianie tego sterownika trzeba zrobić adaptację ? Czy kupować sterownik o tych samych nr seryjnych ( ma to jakieś znaczenie ) ? W danym momencie wygląda to tak że sterownik spalił świece, i albo grzał je cały czas, albo były zasilone zbyt wysokim napięciem ... Macie kogoś kto naprawi taki sterownik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Sterownika się nie adaptuje, trzeba było oddac do regeneracji. Poszukaj goscia: ROGER Nysa, zajmuje się takimi rzeczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Koleg mialem też uwalone trzy swiece wymienilem na BERU skasowałem błąd lecz pierwsza świeca wracala,byl uwalony sterownik wysłałem go do naprawy do ROGERA Z NYSY i niema żadnych problemów także lepiej napraw swój,masz tel-600218347 KRZYSIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Jak sterownik będzie walnięty , to raczej będą błędy na wszystkich czterech świecach, ale tak jak koledzy piszę , Roger naprawia mogę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dzięki za pomoc, sterownik wysyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanvette Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 A nie lepiej nowy? W E65 wymieniałem sterownik i różnica między nowym a regeneracją wynosiła 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 A nie lepiej nowy? W E65 wymieniałem sterownik i różnica między nowym a regeneracją wynosiła 100zł. Nowy ma wadę fabryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanvette Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nowy ma wadę fabryczną Nie zauważyłem po 4 miesiącach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Nie zauważyłem po 4 miesiącach Wytrzyma sporo dłużej na pewno z tym ze te regenerowane są poprawione i maja dożywotnią gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi