Rasend Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam Kupuje sportowe zawieszenie do swojej bejcy 320i e30 1988r i sprzedawca pytał mnie sie jaka jest średnica przednich amortyzatorów:45mm czy 51mm a ja nie wiem czy wie ktoś może jakie są amorki do tego modelu bmw?Kupuje 4 czerwone sprężyny przód 60mm,tył 40mm i zółte amortyzatory.prozse o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 najlepiej wez suwmiarke i sprawdz golen ale mi sie wydaje ze 45 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Podobno, bo nie jestem pewien na 100%, gruba rura (51mm) występuje jak masz ABS, a cienka jak nie ma. najprościej sprawdzić suwmiarką grubośc (średnice) rury <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 najlepiej zmierz suwmiarką będziesz miał pewność! ja ostatnio kupiłem skrzynie do m40 i wszystko było dobrze dopóki nie zacząłem jej wkładać :cry: okazalo się że ma grubszy wałek atakujący 8) no i musiałem łożysko zmieniać w sprzęgle żeby mi skrzynia weszła..a niby była identyczna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: także lepiej zmierz suwmiarką happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 zawsze jak jest ABS jest gruby golen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 w sześciu garach na 99% jest gruba rura :wink: oczywiście zmierzyć i tak trzeba bo nie wiadomo co kto w niej robił :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Też mam 6 garów, ale rurę mam cienką i jest bez ABS <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 reasumujac bierz suwmiarke i sprawdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 więc tak z tego co wiem to mam w swojej bejcy założone amorki od modelu 316-318 i więc nawet jak je zmierze to i tak to mi nic nie da>ale na czym polega ta różnica średnicy amorka?czy jak mam np 45mm to znaczy że 51 mm mi nie będą pasowały czy o co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 więc tak z tego co wiem to mam w swojej bejcy założone amorki od modelu 316-318 i więc nawet jak je zmierze to i tak to mi nic nie da>ale na czym polega ta różnica średnicy amorka?czy jak mam np 45mm to znaczy że 51 mm mi nie będą pasowały czy o co tu chodzi? te amory to są wkłady,wkładasz je w kolumnę[tą co masz zmierzyć] więc muszą być na wymiar,jeśli się różnię to nie będą pasować :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 OK a amortyzatory jakie kupujesz? Zolte? A producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Już zmierzyłem i mam amortyztory 45mm! [ Dodano: 5 Marzec 07, 20:56 ] musze jeszcze raz poruszyć problem tych amortyzatorów.Mianowicie dzisiaj byłem we Wrocławiu i kupiłem te sportowe zawieszenie do moej buni,ale dopiero w domu z ciekawości zmierzyłem średnice przednich amortyzatorów i okazało sie że maja 39mm!Teraz juz nic nie wiem>Czy to takie maja być a to kolumny McPersona mają średnice 45mm a amortyzatory muszą być mniejsze żeby w nią weszły?Co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi